Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Her Türden Kripto Para Yatırımcısı Binance’ye Akıyor: 2 Milyar Doları Geçti

Kripto para yatırımcıları, Pazartesi günkü çöküşün ardından milyarlarca dolarlık alım yaptı.

En büyük iki stablecoin olan Tether (USDT) ile Circle’ın (USDC) toplam arzı, hafta boyunca yaklaşık olarak toplam 3 milyar dolar arttı. Bu durum, yatırımcıların düşüşten sonra düşük fiyatlardan kripto para almak için harekete geçtiğini işaret ediyor.

Blockchain analiz platformu Lookonchain’e göre Tether, Pazartesi’den beri borsalara ve piyasa yapıcılarına 1,3 milyar dolar değerinde USDT gönderdi. USDT’nin piyasa değeri, 115 milyar doları aşarak rekor kırdı.

İkinci en büyük stablecoin olan USDC’nin piyasa değeri de bu hafta 1,6 milyar dolar artarak 34,5 milyar dolara ulaştı ve Mart 2023’ten bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

Binance’ye para yağıyor

Bu büyüme yaşanırken yatırımcılar, kripto para fiyatları düşmeye başladıktan sonra fonlarını borsalara yatırmaya başladı. DefiLlama verilerine göre en büyük kripto borsası olan Binance, Pazartesi günkü düşüşten sonraki dört gün içinde 1,5 milyar dolardan fazla USDT ve 820 milyon dolar USDC mevduat aldı.

Dijital varlık brokeri FalconX, hedge fonlar, girişim fonları ve bireysel yatırımcılar dahil olmak üzere “hemen hemen tüm yatırımcı” gruplarının net alım yaptığını belirtti.

Genelde ABD doları gibi itibari paralara sabitlenen stablecoinler, geleneksel piyasalar ile dijital varlık piyasaları arasında köprü görevi görüyor. Stablecoin arzının büyümesi, kripto para piyasasının genel olarak iyileşmeye başladığı şeklinde yorumlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!