Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Hükümeti, Kripto Para Yasağını Bir Kez Daha Görüşecek

Hindistan hükümeti, kripto para yasağını bir kez daha görüşecek. Yerel basında çıkan haberlere göre, son dönemde kripto para yasağı ile gündeme sıkça gelen hükümet yetkililerin, bu konu ile ilgili çıkan haberlerin farkında olduğu ifade edilirken, süreci yeniden görüşme noktasında bir karar alındığı belirtildi.

Hindistan hükümeti, buna karşın kripto paraların ülkede yasaklanması fikrinde pek de geri bir adım atmış durumda değil. Yetkililer, konuyla ilgili yapılacak olan resmi taslak ile ilgili olarak ise, Mayıs ayındaki seçimlerin sonrasını işaret ediyor.

Hindistan Yatırımcı Eğitimi ve Koruması Fonu başkanı olan Anurag Agarwal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kripto paraların ponzi şeması olduğunu bir kez daha ifade ederken, şunları ekledi:

”Yatırımcıları koruma konusuna geldiğimizde, bizim kurum olarak bazı kırmızı çizgilerimiz var. Bunlardan bir tanesi de ponzi şemaları. Biz, kripto paraların birer ponzi şeması olduğunu düşünüyor ve bu sebeple bu ürünler ile ilgili yapılan işlemlerin yasaklanması fikrini savunuyoruz.”

Hindistan’ın kripto paraları halen resmi düzeyde ponzi olarak gördüğünü ifade etmesi de, kripto para sektörünün ciddi tepkisini çekiyor. Birçok otorite, Hint hükümetinin bu alanda dersine hiç ama hiç iyi çalışmadığı fikrinde birleşiyor. Yapılan yorumlarda, bu tarz kanun ve kuralların bu denli bilinçsiz kişiler tarafından çıkarılıyor olması da, ülkenin şanssızlığı olarak ifade edilirken, sürecin nereye evrileceği ise şu an için büyük bir merak konusu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment