Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Kripto Paraları Tamamen Yasaklamak İstiyor

Hindistan‘daki bazı hükümet kuruluşları, ülkedeki kripto para kullanımını tamamen yasaklayacak yeni bir yasa tasarısını gözden geçiriyorlar.

The Economic Times gibi yerel kaynaklar tarafından yapılan haberlere göre Hindistan’daki yetkililer, yerel kripto para sektörüyle ilgili oldukça sert bir karar almanın eşiğindeler. Bu kaynaklar, Hindistan’da “2019 Kripto Paraların Yasaklanması ve Resmi Dijital Paraların Düzenlenmesi Tasarısı” adlı bir yasa tasarısının çeşitli hükümet yetkilileri tarafından değerlendirildiğini öne sürüyorlar.

Şu ana dek yayınlanan bilgiler Mali İşler Bakanlığı, Dolaysız Vergiler Merkez Kurulu, Dolaylı Vergiler ve Gümrük Merkez Kurulu ve Yatırımcıyı Eğitme ve Koruma Fonu Otoritesi gibi bazı hükümet kuruluşlarının “kripto paraların satımının, alımının ve üretiminin” tamamen yasaklanması fikrine olumlu baktıklarını gösteriyor.

Komisyon yetkilileri büyük çaplı kripto paraların yanı sıra dijital paraları da yasaklamak istiyor çünkü bu paraların para aklama amacıyla kullanılabileceklerini düşünüyor. Kurumsal İlişkiler Bakanlığı bundan bir süre önce kripto paraların saf yatırımcıları kandırmak için kullanıldıklarını belirtmişti. Dolayısıyla yerel hükümet kuruluşlarındaki kripto para algısının genel olarak olumsuz olduğu düşünülebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment