Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Kripto Para Yasağı: 10 Yıla Kadar Hapis Gündemde

Kripto para sektörü son dönemde Hindistan’dan gelen haberler ile çalkalanıyor. Geçtiğimiz yıl Hindistan Merkez Bankası RBI’nın ticari bankalara koyduğu ‘kripto para borsası yasağının’ ardından son olarak da ülkenin kanun koyucuları, başta Bitcoin olmak üzere tüm kripto paraları kökten yasaklayacak bir kanun üzerinde çalışıyordu.

Bu kanun ile ilgili belgeler de kamu oyu ile paylaşılırken, Hint hükümetinin hamlesi başta Tim Draper olmak üzere birçok ünlü ismin tepkisini çekmiş ve bu isimler, Hindistan hükümetini ‘zavallılık ve yolsuzluk’ ile itham etmişti.

Gelinen noktada ise, bu kanun ile ilgili olarak detaylar belirmeye başladı. Son olarak paylaşılan metinlere göre, Hindistan hükümeti, kripto paraları yasağa rağmen kullanacak olan kişilere 10 yıla kadar hapis cezası ön görüyor.

Aynı zamanda bu kişilere ciddi oranda para cezalarının geleceği de, taslak metinde yer alan bir başka detay olarak dikkat çekiyor.

Hint hükümeti, kripto paraların kökeni belirsiz ve riskli yatırım araçları olduğunu ifade ederken, bu işin önü alınmazsa, ciddi toplumsal sıkıntılar doğabileceğini düşünüyor. Hükümet, bir önceki cümledeki gibi tanımladığı kripto paralara ise, ülkede çok fazla sayıda kişinin yatırım yaptığını saptamış durumda ve bunu engellemek için hamleler yapıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment