Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Sektörünün ‘Godfather’ Lakaplı Yatırımcısı, AT&T’ye Açtığı Davada Zafer Kazandı

Geçtiğimiz dönemde yaşadığı bir SIM kart saldırısı ile birlikte 24 milyon dolarlık kripto para varlığı çalınan ünlü yatırımcı Michael Terpin, konuyla ilgili olarak Amerika merkezli telekominikasyon firması AT&T’ye açtığı davada bir zafer kazandı.

Kripto para sektörünün ünlü isimleri arasında yer alan ve ‘Godfather’ lakabı ile tanınan melek yatırımcı, Kaliforniya Eyalet Mahkemesi’ne açtığı davada, yaşadığı sıkıntıdan AT & T’yi sorumlu tutmuş ve zararının karşılanmasını istemişti.

Yaşadığı kripto para kaybı bir yana, aynı zamanda imaj olarak da ciddi bir zarara uğradığını ve bu zararının karşılanması gerektiğini ifade eden Terpin, toplamda firmaya 224 milyon dolarlık bir dava açmıştı.

Terpin’e göre AT&T firması, hackera rahat bir şekilde işini yapması için ‘izin verdi’ ve bu durum sonucunda kendisi mağdur oldu.

Her ne kadar ABD merkezli firma bu davanın iptal edilmesi için başvuru yapsa da, gelinen noktada işin kazananı ünlü yatırımcı Terpin oldu.

Yapılan açıklamaya göre yargıçlar, bu olay sonrasında AT&T’yi birinci derecede sorumlu tuttu ve firmanın güvenlik önlemlerini yeterli bulmadı.

AT&T heyetinin mahkemeye yaptığı itiraz reddedilirken bu da, 230 milyar dolarlık bu firma için büyük bir kayıp olarak belirtildi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment