Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Merkez Bankası Dijital Paraları Araştırmaya Başladı

Hindistan Merkez Bankası (RBI), dijital para araştırmalarına başladığını açıkladı. Banka, eğer dijital rupi kullanımı gerekliyse bunun için hazırlıkların yapılması gerektiğini söyledi.

RBI, yayınladığı raporda son dönemde dijital para, sanal ve kripto para birimlerinin popülerliğindeki artışa dikkat çekti. Buna karşın Hindistan Merkez Bankası bu paralar konusunda şüpheci tutumunu koruyor. Bankaya göre, dijital paraların sahip olduğu çeşitli riskler endişe verici. Fakat her ne kadar çeşitli olumsuzluklar bulunsa da eğer ülkede fiat paranın dijital versiyonun kullanımına ihtiyaç duyuluyorsa bunun araştırılması ve gereken operasyonel faaliyetlerin yerine getirilmesi gerektiği belirtiliyor.

Mobil ödemeler yaygınlaşıyor

Merkez bankasının raporunda, Hindistan altyapısının son 10 yıl içinde büyük bir ilerleme kaydettiği paylaşıldı. Mobil ve internet kullanıcılarında görülen artışla birlikte çevrim içi bankacılık sistemlerinde artan kullanım yoğunluğunun üzerinde duruldu. Aynı zamanda birçok kanal aracılığıyla mobil bankacılık hizmetlerinin kullanıcılara sunulduğu belirtildi.

Akıllı telefonların yaygınlaşması, dijital bankacılık sistemlerinin gelişmesi gibi faktörlerin dijital ödemeler konusunda kullanıcıların daha fazla bilinçlenerek kullanmaya başladıkları söylendi.

Dijital ödemeleri yaygınlaştırmanın en etkili yolu

RBI’ye göre, dijital ödemeleri artırmanın en etkili yolu, teknolojiye en çok duyarlı olan yaş gruplarını hedeflemektir. Hindistan nüfusunun büyük bir kısmı milenyum çağında doğmuş bireylerden oluşmaktadır ve bunun da dijital para veya ödemelerin benimsenme sürecine olumlu katkıda bulunacağı ifade edildi.

“Milenyumlar yeni ödeme sistemlerini denemeye hazırlar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!