Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Merkez Bankasının Eski Yetkilisine Göre Kripto Paralar Varlık Sınıfı Olarak Görülmeli

Hindistan Merkez Bankasının eski başkan yardımcısı R. Gandhi, kripto paraların birer para birimi olarak kabul edilemeyeceğini ve bunların bir varlık sınıfı olarak tanınması gerektiğini söyledi.

  • Gandhi, kripto paraların para birimlerinde aranan en temel şartları karşılamadığını ve bu sebeple birer ödeme aracı olarak görülemeyeceğini açıkladı.

  • 2014-2017 tarihleri arasında Hindistan Merkez Bankasının (RBI) başkan yardımcılığını üstlenmiş isim, açıklamalarını Hindistan İnternet ve Mobil Derneği tarafından salı günü düzenlenen konferansta yaptı.

  • Kripto paraların “anonimlik ve bağımsızlık” ilkelerine dayandığını ve ne vergilendirilebildiğini ne de takip edilebildiğini söyleyen Gandhi, buna “Ama her toplumun, paydaşlarca uyulması beklenen kuralları vardır ve buna uymayanlar cezalandırılır. Devletler, ekonomik işlemler söz konusu olduğunda vatandaşlarına özgürlük tanımak isterler. (İlgili) yükümlülükleri uygular, gelirden ve değer artışı kazançlarından vergi alırlar. Bu yüzden her türlü ekonomik faaliyet, bu gibi şeylere tabi olmalı.” yorumunu ekledi.

  • RBI eski başkan yardımcısı, “Bunları (birer para birimi olarak değil de) bir varlık olarak görüp, böyle kabul ettiğimizde, bunları regüle etmek biraz daha kolay olacaktır.” dedi.

  • Kripto para işlemlerinden alınacak vergiler hakkında konuşan Gandhi, bu işlemlerin “takip edilebiliyor olması” gerektiğini söyledi.

  • Kripto varlıkları regüle etmek için hazırlık aşamasında olan Hindistan’ın maliye bakanı Nirmala Sitharaman, geçen ay söz konusu yasa için kabineden onay beklediklerini açıkladı.

Görsel: Hindistan Merkez Bankası (Anurag Viyaj/Wikimedia Commons, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!