Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Standard Chartered: ETH, BTC’den “Daha Çok Getiri” Sağlayabilir

Standard Chartered analistleri, kripto ekosistemi içerisinde global bankacılık sistemine benzer bir rol üstlenen Ethereum’un (ETH) fiyatının 26.000-35.000 dolar aralığına çıkabileceğini açıkladılar.

  • Standard Chartered tarafından yayımlanan 7 Eylül tarihli rapora göre ether, şimdiki fiyatının yaklaşık 10 katına yükselerek bitcoin’e kıyasla “daha çok getiri” sağlayabilir.

  • “BTC yoksa ETH yoktur” diyerek, ETH’in bu fiyat aralığına çıkabilmesi için BTC fiyatının da yukarı yönde hareket etmesi gerektiğini varsayan analistler, bitcoin için 175.000 dolarlık tahminde bulundu.

  • “BTC için bir değerlemeye ulaşabilmek için banka kullanılmayan sektördeki potansiyel işlemlere karşı kredi kartı piyasasının değerini kıyaslıyoruz. ETH için; ETH’nin BTC’ye göre değerini belirlemek amacıyla global bankaların, global kredi kartı şirketlerine karşı değerini kıyaslıyoruz.”


  • Ethereum’un akıllı sözleşmeler, merkeziyetsiz özerk organizasyonlar, non-fungible tokenlar, stablecoinler, merkeziyetsiz finans ve ilk coin arzı gibi kullanım alanlarına değinen analistler, hız, verimlilik ve ölçeklenebilirlik ile ilgili sorunların bir kısmının Ethereum 2.0 güncellemesiyle çözülebileceğini ve aynı güncellemenin bazı çevresel kaygıları giderebileceğini belirttiler.

  • “Ethereum ağına dayalı aplikasyonların sayısı arttıkça bu ağda yapılan işlemlerin sayısı ve bu ekosistemin içinden geçen sermayenin miktarı da artıyor. ETH’in fiyatının, bu gibi işlemlerin işlenmesinde oynadığı rolden destek almaya devam etmesi muhtemel.”


  • Rapora göre Ethereum ekosistemini ilgilendiren regülasyon ve vergi rejiminde yaşanabilecek olası değişimler, Ethereum 2.0 güncellemesinin karmaşıklığı ve tarihsel belirsizliği ve rakip platformlar, ETH fiyatı için risk teşkil ediyor.

  • Ethereum geliştiricileri, blockchaini proof-of-work algoritmasından proof-of-stake algoritmasına geçirecek Ethereum 2.0 güncellemesini tam kapsamlı şekilde hayata geçirmek için bu yazki Londra hard fork’unun ardından çalışmaya devam ediyor.


Görsel: Londra’daki bir Standard Chartered şubesi (Cobaltblue25/Wikimedia Commons, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!