Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan Parlamentosunda Kripto Para Konuşuldu: “Durdurulamaz Ama Regüle Edilmeli”

Hindistan’da parlamento bünyesindeki finans komitesi, özel sektörden temsilcilerle yaptığı görüşme sonunda kripto paraların “durdurulamayacağı” kanısına vardı.

Parlamentodan yetkililer kripto paraların sunduğu fırsatları ve yol açabileceği zorlukları öğrenmek adına ülkenin önde gelen kripto para ve blockchain şirketlerinden temsilciler ile bugün bir araya geldi.

Hindustan Times’ın aktarımına göre parlamentodaki oturumun ardından “kripto paraların durdurulamayacağı” ama “regüle edilmesi gerektiği” konusunda uzlaşmaya varıldı.

Yerel haber ajansı ANI’ya konuşan bir yetkili, “Kripto paraların regüle edilebilmesi için bir regülasyon mekanizmasının kurulması gerektiği konusunda uzlaşmaya varıldı. Sektördeki paydaşlar, regülatörün kim olacağı konusuna açıklık getirmedi.” dedi.

Toplantı sırasında özellikle kripto para piyasasındaki yatırımcıların güvenliğine ve çeşitli mecralarda yayımlanan kripto para reklamlarına yönelik kaygılar dile getirildi.

Hindistan’daki banka ve finans kurumlarının kripto paralar ile bağlantılı hizmetler sunması 2018 yılında uygulamaya konan merkez bankası genelgesiyle yasaklanmış, bu karar Mart 2020’de Yüksek Mahkeme tarafından hükümsüz kılınmıştı.

Finans komitesindeki yetkililer, kripto paralarla ilgili endişelerini öğrenebilmek için hükümet yetkilileriyle görüşmeyi planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!