Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hindistan’da Kripto’dan Yüzde 30 Vergi Uygulamasının Başlaması Ardından Hacim Yüzde 44 Düştü

Crebaco Global verilerine göre, Hindistan borsalarındaki hacim 1 Nisan tarihinde başlayan %30 vergi uygulaması ardından %44’lük düşüş yaşadı.

OutlookIndian’ın yaptığı habere göre Crebaco Global, 4 Nisan tarihinde, 31 Mart tarihindeki hacme oranla %44’lük düşüş olduğunu açıkladı.

1 Nisan tarihinde Hindistan’daki kripto para yatırımcılarına yüzde 30’luk vergi getirilmesini öneren yasa tasarısı yürürlüğe girmişti.

Bazı yorumcular bunun Hindistan’ın kripto para piyasasındaki hacmine zarar vermeyeceğini düşünse de alınan ilk verilere göre ciddi bir düşüş yaşandı. Kripto ve blockchain araştırma firması Crebaco Global, Hindistan’daki kripto para borsalarının hacminin düştüğünü söyledi.

Binance’e bağlı olan ve ülkenin önde gelen borsaları arasında yer alan WazirX’in kurucularından Nischal Shetty’nin açıklamalarına göre bu vergi duyurulduktan sonra borsanın günlük yeni kullanıcı sayısında yüzde 30’luk bir artış olmuştu.

Crebaco Global CEO’su Sidharth Sogani konuya ilişkin yaptığı açıklamada:

Vergi çok yüksek ve bu bir engel. Bu vergi sadece küçük yatırımcıyı değil aynı zamanda ekosistemi büyümesini de kısıtlıyor. Blockchain geliştiricilerinin çoğu yurtdışına taşınmayı düşünüyor.

dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!