Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SEC Başkanı Gensler, Kripto Paralara Daha Fazla Regülasyon İstiyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler yaptığı bir açıklamada daha kripto paralar üzerinde fazla regülasyon olması gerektiğini söyledi.

SEC Başkanı Gensler 4 Nisan tarihinde yaptığı bir açıklamada, 2 trilyon dolardan fazla değeri bulunan kripto para piyasası yatırımcılarını dolandırıcılara karşı korumak için kripto paraların daha fazla regüle edilmesi gerektiğini söyledi.

Sanal olarak yaptığı konuşmada Gensler, SEC’in riski en aza indirmek için kripto platformlarını düzenlemeyi planladığını açıkladı ve “Kripto platformlarının geleneksel borsalarla benzer yönleri bulunuyor.” dedi.

Gensler ayrıca geçen yıl kripto para borsalarından 14 milyar doları aşan kripto varlığın çalındığını belirtti ve bunun üzerine, kendi ekip arkadaşlarına bu konunun nasıl çözülebileceği ile alakalı araştırma görevleri verdi.

SEC şu anda sadece menkul kıymet ticareti yapan platformları denetleyebiliyor. Bunun için Gensler, kripto paraları ve emtiaları denetleyebilmek adına Emtia Vadeli İşlem Ticaret Komisyonu ile ortak çalışacaklarını söyledi.

183 Milyar dolarlık değere sahip olan stablecoin piyasasının, yasadışı faaliyetler için kullanımından endişe duyduğunu belirten Gensler, kriptodan kriptoya aktarılan işlemlerin kara parayı aklama suçlarının takibini zorlaştırdığını söyledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!