Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hızlı Bir Bitcoin İşlemi Yapmak İçin 25 Lira Ödemek Gerekiyor

Bitcoin ağında doğrulama bekleyen işlemlerin sayısı 45 bini aştı.

Kripto para sektöründeki Bitcoin kullanıcıları son zamanlarda işlem yapmakta zorluk yaşamaya başladılar. Piyasanın yükselişe geçmesiyle ve Bitcoin fiyatının ani dalgalanmalar sergilemesi ile birlikte ağdaki işlemler adeta sıkışmaya başladı.

Şu anki verilere göre Bitcoin ağında henüz doğrulanmamış işlemlerin sayısı 45 bini aşmış durumda. Ayrıca bu sayının geçen her saniye artığını ve 50 bine doğru yükseldiğini belirtmek mümkün.

Blockchain.com üzerindeki veri akışına baktığımızda doğrulanmamış işlem sayısının sürekli olarak artış halinde olduğunu görebiliyoruz. Doğrulanmamış işlemlerin sayısının artmasıyla birlikte Bitcoin ağı iyice sıkışmaya devam ediyor.

Ağdaki doğrulanmayı bekleyen işlem sayısının bu kadar atması, hızlı işlem yapmayı büyük ölçüde zorlaştırıyor. Hızlıca işlem yapmak isteyen kullanıcılar bunun için diğer kullanıcılara kıyasla daha yüksek bir işlem ücreti ödemeyi göze almak zorunda kalıyorlar.

Bitcoin’deki anlık işlem ücretlerine baktığımızda ortalama ücretin hızla artış gösterdiğini görebiliyoruz. Şu anda olabildiğince hızlı bir şekilde işlem yapmak isteyen Bitcoin kullanıcılarının en az 214 satoshi/byte gibi bir ücret ödemeleri gerekiyor. Ortalama bir işlem boyutunun 226 byte civarında olduğunu düşünürsek de ortalama bir işlem ücretinin 48 bin 300 civarında olduğunu söyleyebiliriz.

Durum böyleyken Türkiye’de hızlı bir şekilde Bitcoin işlemi yapmak isteyen kullanıcıların en az 25 Türk Lirası gibi bir işlem ücretini gözden çıkarmaları bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment