Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hollanda Merkez Bankası Kripto Paraları ”Gerçek Para” Olarak Görmüyor

Bankanın üst düzey yöneticilerinden Petra Hielkema‘nın 3 Ağustos tarihli açıklamasına ve Hollanda Merkez Bankasının yayınladığı bir bildiriye göre, banka kripto para birimlerini ”gerçek bir para” olarak görmüyor.

Petra Hielkema yaptığı bir röportaj esnasında bankanın fintech üzerine yayınladığı bildirisine de değindi ve kripto para birimlerinin ileride para olarak muamele görebileceğini vurgulayıp, blockchain teknolojisinin de Hollanda ödeme sistemlerine uygulanabileceğini belirtti. Bu esnada ”gelecek için daha fazla yenilik içeren olasılıklar da mevcut” diye ekledi.

”Eğer bir şey para olarak tanımlanmak istiyorsa, bunu harcayabilmeniz, bununla tasarruf ve hesap yapabilmeniz gerekmekte. […] Bu sebeple kripto para birimlerini böyle bir para olarak görmüyoruz.”

Petra Hielkema bu açıklamalara ek olarak kripto para satın almanın müşteriler için de ciddi bir risk oluşturduğunu söyledi. Geçtiğimiz Haziran ayında, Hollanda Finansal Piyasalar Otoritesi (AFM) de kripto para birimleri ile ilgili risklere değinmişti:

”AFM özellikle kriptolar ve onların yönetimi ile ilgili risklerden dolayı çok ciddi endişelere sahip.”

Haziran ayında Finlandiya Merkez Bankası, kripto para birimlerinin ”bir yanılgı” olarak tanımlandığı ve gerçek bir para olarak görülmediği bir araştırma yayınlamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment