Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs: ‘Bitcoin Asla Geri Gelmeyecek’

Goldman Sachs bu yılın başlarında özel bir Bitcoin ticaret masası açacağı yönündeki haberlere ve bu konuda  yaptığı açıklamalara rağmen, hala Bitcoin aleyhtarlığına devam ediyor.

Bankanın yatırım stratejisi grubu, yaptıkları yıl ortası ekonomik görünüm raporunda, Bitcoin fiyatının 2018 yılının ilk 7 ayında sahip olduğu fiyatın %45 altına düşebileceğini ifade etti.

Ana yatırım müdürü Sharmin Mossavar-Rahamani konu hakkında şunları ifade etti:

”Kripto para birimlerinin mevcut durumlarında değerlerini koruyamayacağı yönündeki görüşümüzü koruyoruz ve aslında bu görüşümüz beklediğimizden çok daha önce kendisini kanıtladı.”

”Bu kripto para birimlerinin, geleneksel para birimlerinin sahip olduğu değişim aracı, ölçü birimi veya tasarruf aracı gibi hiçbir rolü taşımadığından dolayı, gelecekte daha fazla düşüş yaşayacağını tahmin ediyoruz. ”

Kripto para birimleri ve özellikle bunların dağıtık doğasını mümkün kılan blockchain teknolojisi, küresel finans sisteminin en büyük düşmanı olarak ilan edilmişti. Bunun temel nedeni ise kripto para birimlerinin geleneksel yöntemlere ve itibari paralara kıyasla daha hızlı ve şeffaf işlem sağlayabilmesi.

Raporun devamında şunlar yer almakta:

”Daha da önemlisi, kripto para birimleri 2018 yılının ortası itibariyle dünyanın gayri safi hasılasının %0.3’üne tekabül ettiği için, bunların yaşadığı düşüşün daha geniş finansal varlıkların performansını etkilemeyeceğini düşünüyoruz.”

”Aslında, bunların hak ettiğinden çok daha fazla geleneksel medya ve sosyal medya ilgisi çektiğini düşünüyoruz.”

Mayıs ayında Goldman Sachs  bitcoin trading işlemleri başlatacağına dair açıklamalarda bulunmuştu.

”Bir müşteri gelip ‘Ben Bitcoin veya Bitcoin vadeli işlemi elimde tutmak istiyorum çünkü bence bu alternatif bir birikim yapma aracı,’ dediği zaman adeta kulaklarımız çınlıyor.” diyen Rana devamında şu açıklamada bulundu:

”..bu bizim anlamadığımız yeni bir risk değil. Bu sadece daha iyi dikkat etmemiz gereken yükselmiş ve artmış bir risk o kadar.”

Firmanın daha bir kaç ay önce yaptığı bu açıklamadan sonra böylesine bir U dönüşü yapması gerçekten çoğu kişinin şaşırmasına yol açabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment