Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hollanda’nın Bitcoin Şehri Projesi Tutmadı

Şu anda dünyada Bitcoin’i bir ödeme yöntemi olarak kabul eden firmaların sayısı 15 bini buldu ve Avrupa’da Bitcoin ATM sayısı neredeyse ikiye katlandı. Bunlar her ne kadar son derece umutlandırıcı ve cesaret verici rakamlar olarak görünse de, Bitcoin ve kripto para kabul eden şirketlerde bu para birimleri ile alışveriş yapıldığını görmek güç.

Hollanda’nın Arnhem bölgesinde bir ‘Bitcoin Şehri’ kurulmuş ve bu kurulan ana yapının amacının mevcut finansal sisteme bir alternatif yaratabilecek bir ekonomi ortaya çıkarmak olduğu ifade edilmişti.

Bu bölgede likör dükkanlarından giyime; otellerden restorana birçok işletme kripto para ödemelerini kabul etmeye başlarken, bölgede toplam kripto para ile ödeme kabul eden işletme sayısı 114’e ulaşmıştı.

2014 yılında, o dönem son derece büyük beklentiler ile kurulan bu Bitcoin Şehri, buna karşın pek de başarılı olamadı. Bitcoin o günden bugüne ciddi düşüşler, tarihi fiyat artışları ve sert düzeltmeler gibi birçok şey yaparken, o bölgede Bitcoin ile yapılan işlem sayısı çok az kaldı.

Yıl başından bu yana bölgede sadece 50 kripto para işlemi gerçekleşti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan eski müşteri ise, yaşadığı bir pişmanlığı şöyle anlattı:

”Kendimi gerçekten tam bir aptal gibi hissediyorum. 2015’te o bölgeden 30 dolara bir tişört almıştım ve onu BTC ile ödemiştim. Fiyatlar sonra arttı ve ben o tişört için bin dolar ödemiş oldum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment