Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong Regülatörü FLOKI ve Bir Altcoin İçin “Şüpheli” Yatırım Dedi!

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’nun FLOKI (FLOKI) ve TokenFi (TOKEN) hakkındaki “şüpheli” kararı tartışma yarattı.

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu 26 Ocak günü yayınladığı bildiride, FLOKI ve TOKEN’ın staking pasif getiri programlarını “şüpheli” olarak sınıflandırdı. Söz konusu iki projenin yıllık %30 ve %100 getiri sağladığını iddia etmesini sürdürülebilir olarak görmeyen SFC, projelerin bu getiriler hakkında detaylı açıklamada bulunmadığını vurguladı.

SFC bildirinin detaylarında, yatırımcıların “gerçek olamayacak kadar iyi” getiriler sunduğunu iddia eden bu tür şüpheli yatırım araçlarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini ifade etti.

Bu gibi yüksek getiri vadeden ürünler üzerinde staking yapan yatırımcıları açık bir şekilde uyaran düzenleyici kurum, olası zararlar konusunda yasal koruma sağlanamayacağını hatırlattı:

SFC, bu iki ürüne ve ürünlerin kendilerine ilişkin bilgilerin Hong Kong halkı tarafından internet üzerinden erişilebilir olduğunu belirtmektedir. Bu durum, SFC’nin bu iki ürünü ve ilgili bilgileri 26 Ocak 2024 tarihinde SFC’nin Şüpheli Yatırım Ürünleri Uyarı Listesine eklemesine yol açmıştır. SFC, yatırımcıları kripto paraları “stake etme” düzenlemeleri konusunda uyarmaktadır. Bu işlemler yetkisiz kolektif yatırım planları anlamına gelebileceğinden ve oldukça riskli olabileceğinden, yatırımcılarının Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Yönetmeliği (SFO) kapsamında çok sınırlı koruması vardır veya hiç koruması yoktur.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!