Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong, Stablecoin Sektörünün Gelişimi İçin Yasal Hazırlıklara Başladı

Hong Kong merkez bankası, finansal istikrar risklerinin önüne geçebilmek için stablecoinleri yasal olarak düzenlemek istiyor.

Hong Kong’un merkez bankası, stablecoinler ile ilgili hazırladığı bazı mevzuat önerilerini kamunun değerlendirmesine açtı.

Hükümet, belli şartları karşılayan stablecoin ihraççılarının merkez bankası tarafından lisanslandırılmasını, bireysel yatırımcıların yalnızca lisanslı stablecoinleri kullanabilmesini öneriyor.

Hong Kong Mali Hizmetler ve Hazine Bakanı Christopher Hui, “Lisanslandırma, denetleme ve icra ile ilgili parametrelerin uygulamaya konmasıyla birlikte Hong Kong’daki stablecoin gelişiminin taşıdığı aktüel ve potansiyel riskler, uluslararası standartlara uygun şekilde kontrol edilebilir.” dedi.

Stablecoin mevzuatının uygulamaya konmasından önce bir geçiş sürecinin olması planlanıyor. Hong Kong’daki kurumlara stablecoinlerin hangi kriterlere uyması gerektiğinin belirlenmesi için bununla ilgili yetkiler verilecek.

Hong Kong merkez bankasının yöneticisi Eddie Yue tarafından yapılan açıklamalara göre bölgede stablecoin ihraç etmek isteyen kuruluşlarla fikir alışverişi yapmak için de bir sandbox kurulacak.

Yue, “Finansal inovasyonu destekliyor, sanal varlık ekosisteminin uzun vadeli, sürdürülebilir ve sorumlu bir şekilde gelişebilmesi için gerekli olan yasal standartları yerine getirmenin esas olduğuna inanıyoruz.” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!