Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong, Vatandaşlarını ICO’lar Hakkında Uyardı

Hong Kong hükümeti ICO’lar konusunda şüpheci bir tavır sergiliyor. Konuyla ilgili geçtiğimiz gün katıldığı bir etkinlikte açıklamalar yapan Hong Kong Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu başkanı Julia Leung, kripto para girişimlerinin ürün oluşturmak için kaynak topladığı ICO’lar hakkında vatandaşlarını bir kez daha uyardı.

Leung, şunları söyledi:

”Blockchain gibi hayatımıza yeni girmiş ve bir değişiklik yapma vaadi sunan güzel bir teknolojinin ileride müthiş bir potansiyeli olduğunu düşünüyoruz ancak, yine de bazı ICO’ların da hali hazırdaki yasalarımızı çiğnediğini belirtmeliyiz.”

Leung, aynı zamanda birçok ICO’nun Blockchain isminin arkasına sığındığını ve aslında hiçbir yenilik ya da çözüm vaad etmediğini belirterek; bu tarz etkinliklerin de yatırımcıları ciddi riske soktuğunu ifade etti. Leung, sözlerine şöyle devam etti:

”Olayı daha fazla dallandırıp budaklandırmadan bir de şunu söylemek istiyorum. Bu tarz aktivitelerin maalesef büyük bir kısmının Blockchain ile veya yenilikçi bir çözüm ile uzaktan yakından alakası yok. Bu tarz insanlar bir şekilde kanunlardan ve yetkililerden kaçmayı başararak böylesi işler düzenleyip yatırımcıları riske atıyorlar. Bunun da farkındayız.”

Leung’un başkanlığını yaptığı Hong Kong Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu, geçtiğimiz hafta, ülkede yer alacak olan bir ICO’yu kayıt dışı olması sebebiyle iptal etmiş ve ülkedeki bazı kripto para borsalarına kayıt dışı ICO’ların ürünü olan tokenleri silmeleri yönünde çağrıda bulunmuştu.

Komisyon; ülkedeki ICO sahtekarlıkları ve dolandırıcıklar ile ciddi şekilde mücadele vermeye devam ederken, bir yandan da çeşitli etkinlikler ile halka kripto para yatırımını ve onun beraberinde getirebileceği potansiyel riskleri anlatmak ile meşgul.

Ayrıca, Leung’un başkanlığını yaptığı komisyon geçtiğimiz aylarda bir reklam şirketi ile anlaşarak artmış ICO çılgınlığının potansiyel zararları hakkında ülkenin metro sisteminde ciddi reklam çalışmaları yaptı.

Bazı ICO’lara yatırım yapma mantalitesinin kumar oynamak ile aynı olduğunu da savunan Leung, insanların hiçbir derdine çözüm olmayacak bir şeyi, sadece kısa sürede kar etme amacı ile alıp satmaya çalıştığını ve bunun da kumardan bir farkı olmadığını sözlerine ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment