Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

HSBC Pilot Blockchain Uygulamalarına Başlayabilir

İngiltere menşeili uluslararası bankacılık devi HSBC güncel işlemlerde Blockchain kullanımı test etmeye başlayacağını bildirdi.

Global Trade Review’un raporuna göre banka güncel işlemlerde Blockchain kullanımına geçiş yapmak için halihazırda var olan konseptin kanıtı(proof of concept) projelerine dayanan birçok pilot programı test etmeye başlayabilir. Banka geçen hafta düzenlenen özel bir basın toplantısı sırasında bu hamleyi duyurdu.

HSBC kıdemli inovasyon müdürü Joshua Kroeker bu başlangıcın, Ağustos 2016’da duyurulan ve itibar mektuplarını Blockchain ile türetme testlerinin de dahil olduğu 2 yıllık bir deneme sürecinin meyveleri olduğunu söyledi. Başarılı geçen denemenin amacı iki veya daha fazla kişi arasında verilerin tasdiklenmesini sağlayan bir sistem oluşturarak güven yaratmaktı. Kroeker açıklamasında:

”2016’da başlamış olan bu konseptin kanıtında bir dönüm noktasındayız, gelecek aylar içerisinde işlemlere müşterilerimizi de dahil edebileceğiz. Teknoloji çok yol kat etti, güvenilirlik ve ölçekleme konusunda içimiz daha rahat.”

Kroeker ayrıca HSBC’nin birçok müşterisinin etkinliklerini dijitalleştirmeye başladığını fakat en çok zorluk yaşanan alanın itibar mektupları olduğunu da ekledi.

”Bu ilk kez pilot sürümünü çıkardığımız bir ürün olacak, bu heyecan verici. ”

Banka şu anda müşterilerini pilot programlara entegre ediyor. Başarılı olmaları halinde projeler, naklen üretim ortamlarına tamamen uygulanacak fakat bu adıma geçilmesi Blockchain ve ağ üzerinde ekstra çalışma gerektiriyor.

Bu naklen ağ projesinin 2019 başlarında uygulamaya konması planlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment