Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi Pro Yeni Bir Kripto Piyasa Endeksi Oluşturuyor

Kripto para borsası Huobi Pro’nun çarşamba günü yaptığı duyuruya göre, şirket kullanıcıları için yeni bir kripto piyasa endeksi oluşturacak.

Basın açıklamasına göre, Huobi’nin oluşturacağı endeks gerçek zamanlı olarak oluşturulan platform üzerinden Tether’a (USDT) karşı 10 farklı kripto paranın takibini yapacak.

Oluşturulacak endeks Huobi Pro piyasasının genel performansını yansıtarak kullanıcılara her bir kripto parayı tek tek kontrol etmek yerine tek bir çatı altında izleme imkanı sağlayacak.

Basın açıklamasında aynı zamanda oluşturulan endeksin ağırlıklı değerler doğrultusunda dijital varlıkları dört farklı kategoriye ayıracağı haberi yer alıyor; dijital varlık, platform, uygulama ve reel varlık (endekse dahil değil).

Açıklamada aynı zamanda:

” Varlıklar iş hacimlerine göre sıralanacak ve her bir kategorideki en önemli varlıklar endeks örneği olarak seçilecek. Örnekler seçildikten sonra bir önceki çeyreğin günlük ortalama işlem hacmi temel alınarak örnek ağırlık değerleri oluşturulacak. “

Borsa 10 Temmuz itibariyle endeks tabanlı ürünleri öne sürmeyi planlıyor.

Huobi aynı zamanda listeden bir varlığın silinmesi durumunda silinen varlığın yerine bir başka örneğin geçeceği konusunda bir belirsizliğe sahip. Aday listesinde yer alan ilk koinler örnek koinlerin yerine otomatik olarak seçilecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment