Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Aktör Bir Vahşi Yaşam Fonuna 4 Milyon Dolar Değerinde XRP Bağışı Yaptı

Çoğu kripto para meraklısı para kazanmak için bu piyasaya giriş yaparken, kripto paraları dünyayı şimdiki ve gelecek nesiller için daha iyi bir yer haline getirmek için kullanan kişiler de yok değil. Çarşamba gününün sabahında, Ashton Kutcher, Ellen DeGeneres’e en iyi sürprizlerden birisini yaptı. Ünlü aktör Ashton, iş ortağı Guy Oseary ile beraber katıldığı Ellen DeGeneres programında The Ellen Degeneres Wildlife Fund’a (Ellen DeGeneres Vahşi Yaşam Fonu) ciddi bir miktarda bağış yaptığını duyurdu.

40 yaşındaki ünlü oyuncu iş ortağı Guy Oseary ile birlikte dünyadaki gorillerin doğal yaşam alanlarının korunması adına Ellen’in vakfına 4 milyon dolar bağışladı. Bağış Ripple’ın ölçeklenebilir kripto para birimi olan XRP olarak yapıldı ki bu da dünyanın herhangi bir bölgesinde gerçek zamanlı küresel ödeme yapılmasını sağlıyor. Ellen uzun süreli arkadaşı olan Ashton’ın kendi etkinliğine böylesine bir bağış yaptığına uzun bir süre inanamadı.

Ellen program esnasında şunu ifade etti:

”Bu hem benim için çok büyük bir sürpriz hem de Ellen DeGeneres Wildlife Fund için de bugüne kadar yapılmış en büyük bağış.”

Kutcher ve Oseary Ripple’a milyonlarca dolar değerinde XRP yatırımı yapmış olan iki büyük balina. Bu bağış da bunu bir nebze topluma geri verme olarak yorumlanabilir. Bağış şov devam ederken anlık olarak yapıldı ve bu sayede izleyenlere Ripple platformunun nasıl işlediğini gösterme fırsatı da yarattı.

Ashton Kutcher’ın Teknoloji Startup Şirketlerine İlgisi

Ünlü aktör aynı zamanda A-Grade Investments olarak bilinen girişim fonunun da kurucu ortağı ve bu girişimi farklı teknoloji temelli firmalara katkı sağlamak için kullanıyor. Kutcher satıcıların Bitcoin ödemesi kabul edebilmesini sağlayan bir ödeme işlemcisi olan BitPay’in de büyük yatırımcılarından bir tanesi.

Aktör şu an için büyük bir kripto para hayranı ve daha önceleri çokça merkeziyetsiz teknolojiye övgüler yağdıran açıklamaları olmuştu. Bu açıklamalarından birisinde Büyük Birader’in işlemleri izleyememesinin bu teknolojinin kullanıcılara sunduğu bir avantaj olduğunu belirtmişti.

Bu Ripple’ın ilk defa onurlu bir amaç veya hedef için XRP bağışında kullanılması örneği değil. Bu yılın Mart ayında Ripple vakfı ABD içerisindeki eğitim sektörünü desteklemek ve daha iyi yerlere getirmek amacıyla 29 milyon dolar değerinde XRP bağışı yapmıştı. Ripple kendi tanıtımını ve halk arasındaki iyiliği arttırmak amacıyla büyük ölçüde bilinen ve tanınan sivil toplum örgütlerine yaptığı bağışlarla adından sık sık söz ettiren bir kurum. 29 Milyon dolar değerindeki XRP bağışı ABD çapındaki eğitim kalitesini arttırmaya çabalayan ve halk arasında büyük miktarda saygı gören DonorsChoose.org isimli sivil toplum kuruluşuna yapılmıştı. Buna benzer bir şekilde 4 milyon dolar bağışının yapıldığı Ellen DeGeneres Wildlife Fund da ABD içerisinde bilinen ve saygı duyulan fonlardan bir tanesi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment