Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal CFO’su Rainey: ”Eğer Daha İyi Bir Hale Gelirse, Kesinlikle Bitcoin’i Destekleyeceğiz”

PayPal CFO’su Pazartesi günü yaptığı açıklamalarda itibari para ile yapılan ticari işlemleri savundu ancak yine de gelecekte şirketin ”Bitcoin’i” kesinlikle destekleyeceğini belirtti.

CFO John Rainey Sebebin Oynaklık Olduğunu Düşünüyor

CNBC’nin Mad Money programına katılan Paypal CFO’su John Rainey, oynaklık unsurunun PayPal’ın kripto kabulüyle ilgili satıcılarından “çok fazla ilgi görmeme” durumunun, temel sebebi olduğunu belirtti.

Rainey, Mad Money programı sunucusuna şu ifadeleri kullandı:

”Eğer bir tacirseniz ve hadi diyelim ki sattığınız ürün üzerinden %10 kara sahipsiniz ve ödeme olarak Bitcoin kabul ediyorsunuz, ve hemen ertesi gün Bitcoin değeri %15 değişti, artık siz bu işlem yüzünden zarar elde ettiniz… Bitcoin müşterilere hitap eden bir ödeme sistemi olabilir ancak tüccarlar şu an için bunu kabul etmiyorlar. Şu an için tüccarlarımızdan bu konu hakkında çok fazla ilgi ve talep görmüyoruz.”

Lightning Ağı Ücret Konusunda Rakiplerini Geride Bırakıyor

Paypal’ın 2015 yılından itibaren Braintree entegre ödeme çözümleri aracılığıyla Bitcoin kabul ediyor olması sebebiyle, bu bakış açısı bir bakıma sürpriz etkisi yaratıyor diyebiliriz.

O zamandan beri Bitcoin oynaklığı ciddi oranda azaldı ve bayiler – Rainey’in de altını çizdiği üzre – elindeki fonları çok kısa bir sürede itibari paraya dönüştürebiliyorlar, ancak bu uygulama yakında değişikliğe uğrayabilir.

Bitcoinist kaynağının bu hafta belirttiği üzre, Bitcoin’in Lightning Network konusundaki mevcut daha düşük ücret ve anında gerçekleşen işlem süresi olanakları hem bayiler hem de itibari para çözümleri konusunda baskı kurmaya devam edebilir.

İşlem başına %2.9’a ek olarak sabit 0.30 dolar işlem ücreti alan Braintree, tacirlere hiçbir masraf yansıtmayan Lightning Network kullanarak yapılan Bitcoin ödemeleri ile kıyaslanıyor ve maalesef ki geride kalıyor.

Hala başlangıç evresinde olan Lightning, toplam 170.000 doların altında ağ kapasitesine sahip.

Rainey, PayPal’ın Bitcoin’den temelli vazgeçmeyeceğinin sinyalini verip şunları ifade etti:

”Şu an için satıcılarımızdan bu konuda çok fazla talep ve ilgi görmüyoruz. Ancak gelecekte daha sabit bir şey haline gelip daha iyi bir kripto para birimi olursa, o zaman kesinlikle desteklemeyi düşünürüz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment