Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM Devletlerin Blok Zinciri Kullanımına Yoğunlaşmasını İstiyor

Blok zinciri teknolojisi için kullanım alanı bulmak çok da zor değil. Sarf edilen çabaların çoğunun kaynağı finans sektörü ancak bu teknolojinin finanstan çok daha fazla özelliği var. IBM’e göre, bu teknoloji hükumetlere karşı düşüncemizi tamamen değiştirebilir. Jerry Cuomo hükümetin dağınık defter teknolojisini kucaklamasını ve bu yenilikçi teknolojiyi kullandırmak için vatandaşları olabildiğince cesaretlendirmesi gerektiğinden emin.

Blok zinciri teknolojisinin bir çok yönü mevcut. Bir çok işletme için bu tamamen finansal işlemleri düzene sokmakla ilgili. Bu yaklaşımda bir avantaj olsa da daha büyük resme bakmak da çok önemlidir. Dağınık defter teknolojisi bildiğimiz herhangi bir operasyonu ya da iş modelini bozmak için kullanılabilir. Daha da fazlası, olay sadece şu sıralar çoğu bankanın ve hükümetin sırtında bir yük olan kripto paralar değil.

IBM, Blok Zinciri Teknolojisi Konusunda İyimser

IBM blok zinciri teknolojisini savundukça, işler ilginçleşiyor. Bu teknoloji, dönüştürücü bir teknolojidir ve her zaman böyle ele alınması gerekir. IBM üyesi Jerry Cuomo, bu teknolojinin yönetim ve çoğu iş operasyonunu olumlu bir yönde sekteye uğratacağından emin. Şirket şimdilerde 400 dağınık defter projesiyle ilgileniyor, bu sayı da oldukça etkileyici bir sayı. Daha da fazlası, Cuomo  bu çabaların pek çok farklı endüstriyi kapsadığını söylüyor. Tedarik zinciri, sağlık hizmetleri ve devlet hizmetleri, aksatılmaya eğilimli potansiyel sanayilerin sadece bir kısmıdır

Ne yazık ki, bu çabaların çoğunun Amerika’ya yoğunlaştığını görüyoruz. Bu kötü bir şey olmasa da, Cuomo’ya göre dünyanın geri kalan kısmının da “uyanması” lazım. IBM dağınık defter teknolojisinin onlarca, hatta yüzlerce kullanım alanını göstermiştir. Şimdi iş, bu teknolojiyi kullandırtmaya yönelik bir teşvik oluşturmaları için hükümetlerde.  Daha da fazlası, hükümetlerin kendi içlerinde de blok zincirini kullanmaya başlamasının da vaktı geldi. Kimliğin güvence altına alınması, uygun ödemelerin sağlanması ve idari görevlerin revizyonu, bu teknolojinin sunduğu olanaklardan sadece bazılarıdır.

IBM’nin sarf ettiği sözler akıllarda yer etsin ya da etmesin, görülmeye devam ediyor. Dubai Hükümeti şehir çapında bir blok zinciri için bir teknoloji şirketiyle işbirliği yaptı. Dünyanın geri kalanının bu örneği takip etmesi sadece an meselesi. Bu olmadan önce, hükümetler şirketleri biraz geriye itebilirler. Ek olarak, Cuoma dijital paralarla blok zinciri arasında büyük bir fark olduğunu da açıklamıştır. Eski kullanıcıların sadece dijital paraları kullanıyor olması, bu teknolojinin potansiyel gücünü temsil eden bir şey değildir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment