Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM, Stellar Üzerinde Bir Proje Daha Gerçekleştiriyor

Bilgisayar devi IBM’den yapılan açıklamada, fintech girişimi olan Veridium ile iş birliği anlaşması imzalandığı ve iki şirketin birlikte çalışarak, Stellar Blockchain’i üzerinde bir kripto para tokeni üretecekleri bildirildi.

Salı günü yapılan açıklamada iki şirketin birlikte çalışarak çevrecilik için bir şeyler yapmaya çalışacağı belirtilirken, yapılan açıklamaya göre IBM ve Veridium’un ortaklaşa üreteceği kripto paranın karbon kullanımı ile ilgili olacağı bildirildi.

Bilindiği üzere, her bir firmanın özel bir karbon tüketim kredisi bulunuyor ve bu kredilerin değerlendirilme ölçütü bir hayli zor. Ayrıca, bu kredilerin geleneksel muhasebe kurallarına uydurulması da güç. IBM ve Veridium’un bu noktada birlikte çalışarak, Stellar Blockchain’ini kullanıp bu olaya bir çözüm bulması beklenirken; bu sayede atmosfere zararlı gaz salınımının azaltılması hedefleniyor.

Veridium’un kurucusu ve aynı zamanda CEO’su olan Todd Lemons, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

”Yıllar boyunca her zaman çeşitli işlerin çevresel karşılıkları konusunda insanları bilinçlendirmeye çalıştık. Ancak geçtiğimiz dönemde bu konu hakkında olumlu bir çözüm bulmaya yaklaştığımızı söyleyemem. Fakat şimdi Blockchain’in de yardımıyla dijital bir şey geliştirerek; kurumların karbon tüketim kredisi almalarını ve onların değerlenmelerini daha yakından takip edebileceğiz ve bu sayede bu gazların da atmosfere etkileri konusunda daha net bir veri setine sahip olmuş olacağız. Bence bu, çok güzel bir haber.”

IBM’in daha önce de Stellar ile yaptığı ortak çalışmalar mevcut. Bu yeni token projesinde de tokenin sadece belirli şirketlere ait olmayacağı ve halka açık bir ağ üzerinden dağıtımının yapılarak dünya çapında bir bilinirliğe ulaşması hedefleniyor. Programın herhangi bir deneme ya da pilot sürecinden bağımsız olarak; doğrudan kullanıma sunulmasının planlandığı da gelen haberler arasında.

IBM’in Blockchain araştırmaları biriminin başında bulunan Bridget van Kralingen de yaptığı açıklamada anlaşmadan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, şu ifadeleri kullandı:

‘Halka açık, izin verilmiş bir Blockchain ağını kullanarak Veridium’a yardım edebileceğimizi düşündük. Bir girişim onlar uzunca bir süredir daha iyi bir dünya ve daha iyi bir iş için çalışmalarını sürdürüyorlar ve bu işte oldukça iyiler. Bizim de onlarla böylesi bir iş birliği yapmamız; Blockchain’in hayatın çeşitli alanlarına ne kadar iyi dokunabildiğini de insanlara bir kez daha gösteriyor. Artık, Veridium ile birlikte karbon tüketiminin hesaplanması ve muhasebesi konusunda yeni bir döneme geçiş yapıyoruz. Bu sayede artık çevresel şartlarımızı iyileştireceğimizi umuyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment