Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM’den Jesse Jund: ‘Blockchain Finans Alanını Değiştirecek’

IBM bünyesindeki Küresel Blockchain Piyasası Gelişimi biriminin başkan yardımcısı olan Jesse Lund, Cheddar için bir röportaj verdi ve Blockchain teknolojisinin günümüzdeki durumu hakkında konuştu. Lund Blockchain’in yanı sıra sabitkoinler hakkında da bazı yorumlarda bulundu.

Kendisine Blockchain teknolojisinden başlıca hangi alanda faydalanılabileceği sorulduğunda Lund’ın cevabı şöyle oldu:

“Bu teknolojide değiştirme gücü olduğunu düşünüyorum. Benim geçmişimden de anlayacağınız üzere, Blockchain’in özellikle finansal hizmetler alanını değiştirme gücü var.”

Lund, Blockchain teknolojisinin diğer sektörlere kıyasla özellikle finansal hizmet sektöründe faydalı olabileceğine inanıyor. IBM’nin Blockchcain biriminin yetkili isimlerinden olan Lund, dünya genelinde bankaların Blockchain teknolojisini kullanmakta geç kaldıklarını da düşünüyor. Lund’a göre bankalar bu teknolojiden faydalanmaya başladıkları an dünya genelinde çok ciddi bir büyüme yaşanacak.

Uzman isme göre şu anda küresel ödeme sisteminin altyapısında çok ciddi eksiklikler ve sorunlar bulunuyor. Blockchain teknolojisinin ise bu sorunları tamamen ortadan kaldırma potansiyeli var:

“Geçmişe bakacak olursanız son 50 yıl haricinde küresel ödeme altyapısına çok ciddi bir yatırım yapılmadığını görürsünüz. Bence Blockchain, küresel ödemeleri olumlu yönde değiştirebilecek güce sahip.”

Lund, günümüzdeki sabitkoinlerin kripto para ve Blockchain sektörleri açısından ne gibi bir önem taşıdıkları hakkında da konuştu. Kripto para piyasasının günümüzdeki en büyük sorununun fiyat değişkenliği olduğunu söyleyen Lund, bu sorunun zaman içerisinde “kendi kendine çözüleceğine” inanıyor.

Lund’a göre günümüzde kripto paralara karşı çıkan insanlar, zamanında kağıt para kullanmamakta diretmiş olan insanlara benziyorlar.

Blockchain sektöründe olan bazı isimler bu teknolojinin çoktan her yere yayıldığını ve artık epey kabul gördüğünü söylüyorlar. Blockchain’in artık ‘zirveye ulaştığını’ savunan isimler olduğunu görüyoruz. Lund’a göre ise Blockchain’in mevcut duruma kıyasla çok daha fazla şey yapabilme potansiyeli var:

“Zirveyi görmüş değiliz. Dünya genelinden ticari bankalarla hatta merkez bankalarla birlikte çalışıyoruz ve aldığımız sorulara yanıt verecek kadar yeterli kaynağımız yok. Belki Blockchain’e duyulan heyecan zirveye ulaşmış olabilir ama teknolojinin kullanım potansiyelinin daha çok yolu var.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment