Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsası Coinbase’in CEO’su: ‘Kripto Para Balonu, İnternet Balonuna Benziyor’

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase‘in CEO’su Brian Armstrong, Bloomberg’e verdiği röportajda kripto para piyasasıyla ilgili ilginç yorumlarda bulundu.

Coinbase’in kurucu ortaklarından ve CEO’su olan Armstrong, şu ana dek kripto para piyasasında edindiği tecrübeleri “örgütsel bir kaos” olarak özetledi. Şirketin kuruluşundan beri altı yıl geçtiğini ve şirket bünyesinde yaklaşık 1000 kişinin çalıştığını söyleyen Armstrong, aradan geçen zamanın “harika” olduğunu belirtti. Armstrong:

“Her yıl öğrenecek yeni bir şey çıkıyor, bazen yeni bir yetenek bazense yönetimin nasıl daha verimli yapılacağı öğreniliyor. Şu anda bile dünya genelinde altı ya da yedi ofisimiz var. Yani küresel çaptaki ekip içerisinde iletişim sağlamak bile… Yaşaya yaşaya öğreniyorum.”

Kripto para piyasasındaki fiyatlar hakkında konuşan Armstrong, piyasanın bazen ‘balon’ dönemlerden geçtiğini ve bu dönemlerin ardından gelen düzeltme süreçlerinin gayet normal olduğunu söyledi.

2012-2013 yılları arasında kurulan Coinbase, o dönemler günde 500 civarında yeni kullanıcı ediniyordu ve bu sayı zaman içerisinde 5000’e, daha sonra da 50,000’e yükseldi. Brian, Coinbase’in kullanıcı sayısındaki artış ile kripto para piyasasındaki balonlar arasında doğrudan bir ilişki olduğu kanaatinde. Kendisi ayrıca kripto para piyasasındaki balonları 2001 yılındaki İnternet balonuna benzetiyor:

“İnternet epey çılgınca bir balon döneminden geçti ve o dönem insanların beklentisi, asli değerden çok daha fazlaydı ve dolayısıyla çoğu şirket çöküş yaşadı. Ama o dönemlerde ortaya çıkan şirketler de oldu. İleride büyük bir şirket haline gelecek Facebook gibi şirketler. Şu anda da aynı şey oluyor ve insanların beklentileri çok yüksek düzeyde. Ama kripto paraların gerçek dünyadaki kullanımları bence istikrarlı bir şekilde artıyor.”

ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu (SEC) hakkında da konuşan Armstrong, SEC’in şu ana dek Bitcoin’e karşı olumlu yaklaştığını düşünüyor. Armstrong’a göre SEC “daha yeni çıkmış bir teknolojiyi alıp birden bire benimsemeyecek.” Bunun sebebi de SEC’nin görevinin insanları piyasadaki dolandırıcılıklara karşı korumak olması.

Brian Armstrong, SEC ile işbirliği yapmanın bir hayli keyifli olduğunu belirtti ve SEC ile bundan sonra üzerinde çalışacakları şeyin ‘kripto para standardı’ olduğunu ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment