Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

PayPal Eski CEO’su: Bitcoin ve XRP, Ödeme Sistemlerinin Problemlerini Çözmeye Yaramaz

PayPal eski CEO’su Bill Harris, yaptığı açıklama ile Bitcoin ve XRP’nin global çaptaki sorunları çözmek için gerekli olmadığını vurguladı. Daha önce Bitcoin’i tarihin en büyük dolandırıcılığı olarak nitelemesi ile de gündeme gelen Harris, Bitcoin fiyatının 0 dolara kadar ineceğini iddia etmişti.

Harris, bu sefer de kripto paraların global ödeme yöntemleri için yeni bir soluk getirmeyeceğini ve bu sorunları çözmede gerekli olmadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

”Genelde insanlar her zaman olayı biraz abartıyorlar. Bitcoin ya da XRP ile ilgili ‘Bak, sınırlar olmadan para alabilmek ne kadar güzel’ diyorlar. Ancak sorun bu değil ki. Bu noktada sorunu çözmek için bunlara da ihtiyaç yok. Yavaşlık var, evet doğru ama bunu çözmek için sadece daha hızlı ağlara ve bağlantılara sahip olmak yeter.”

Harris, ayrıca dijital para olarak da zaten ulusların para birimlerinin kullanıldığını ve bunların kripto paralara kıyasla çok daha güvenilir ve değerli olduklarını belirtti. Bitcoin’in kullanım amacı ile ilgili hiçbir mantıklı şey göremediğini belirten Harris, volalitenin başlı başına Bitcoin’i bir ödeme mekanizması olmaktan çıkardığını ve de aynı şekilde değer deposu olmaktan da Bitcoin’i alı koyduğunu belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Saim
    Posted 18 Ağustos 2018 - 15:37 15:37

    Kendi penceresinden bakmis. Merkezi odeme sistemlerindeki yuksek komisyonlara deginmemis olmasi da ilginc.

Leave a comment