Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM’in Yeni Çıkan Bilgisayarı, Bitcoin’i Bitirecek mi?

Teknoloji devi IBM’in geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni nesil bilgisayarının, ‘ticari amaçlarla’ kullanılabileceğini ifade edilmesi, yine ana akım medyada Bitcoin’in sonunu getirecek bir başka gelişme olarak vuku buldu. Ancak, diğer vakalarda olduğu gibi, burda da söylenen şeyin gerçek olmadığını belirten otoriteler, IBM’in yeni ürününün Bitcoin ile hiçbir ilgisi olmadığını ifade ediyor…

Quantum bilgisayarların kriptografi bilimini ortadan kaldıracağını iddia eden bir grup Bitcoin karşıtı isim, IBM’in çıkardığı bu bilgisayarla birlikte, kripto paraların kısa serüvenin son bulacağını iddia etmişti ancak durumun pek de öyle olmadığı, açık bir şekilde görülüyor.

Bilgisayarları labarotuvar ortamından ve araştırma atmosferinden çıkarıp onlara biraz da ticari bir boyut kazandırmak istediklerini belirten IBM araştırma birimi başkanı Arvind Krishna’nın bu ifadeleri de medyada yer alırken, otoritelere göre bu çıkarılan bilgisayar şu anda yeni bir teknolojinin ilk ürünü ancak bunun BTC ya da kripto paralar ile hiçbir ilgisi yok.

Pratik anlamda şu anda ürünün kullanıma pek de hazır olmadığını ifade eden analistler, buna karşın, teknolojik bir ilk olması sebebiyle bu bilgisayarın çok satacağını belirtiyor. Bitcoin ağ yapısının ve düzenlenmesinin, Quantum bilgisayarların çıkışı ile olumsuz bir hal almasının da ihtimal dahilinde olmadığını belirten analistler, bu çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve zaten daha önce birçok kez bu tarz haberler ile BTC’ye vurulmaya çalışıldığını net bir şekilde ifade ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment