Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Popüler Kripto Para Uygulaması Blockfolio İşçi Çıkartmaya Başladı

Popüler kripto para uygulamalarından Blockfolio, kadrosunda bir küçültmeye gitme kararı aldı.

Bundan birkaç ay önce A Serisi yatırımı toplayan Blockfolio, çalışan sayısını azaltmaya başladı. Şirketin CEO’su Edward Moncado, California’daki çalışan sayısının 41’den 37’ye düşürüldüğü iddiasını doğruladı.

Blockfolio hem kendi çalışanlarının hem de kendi kuluçka merkezi olan DataBlock’un çalışanlarının sayısını azaltmaya başladı. BlockCrypto gibi kaynaklara göre DataBlock, bünyesindeki beş çalışanın sözleşmesini feshetti.

Moncado, bu konuyla ilgili verdiği röportajda kripto para piyasasındaki olumsuz şartları ve düşük fiyatları hatırlatıyor. Moncado’ya göre “insanları işten çıkarmak çok kötü bir şey” ancak piyasanın durumu ortada. Moncado ayrıca bunun “ne kadar zor olursa olsun” yine de verilmesi gereken bir karar olduğunu vurguluyor.

BlockCrypto gibi kaynaklara göre şirketin çalışan sayısında azaltmaya gitmesi aslında bir hayli şaşırtıcı. Bundan birkaç ay önce 11.5 milyon dolar değerinde yatırım toplayan Blockfolio, maddi olarak gayet iyi durumda olabilirdi.

Şirketin aldığı bu yatırımlara rağmen maddi zorluklar yaşıyor olması daha farklı soruların ortaya çıkmasına yol açıyor. Ancak içerideki bazı kaynaklar, asıl sorunun maddi sorunlar değil “lüzumsuz büyüme” olduğunu söylüyorlar:

“40 kişilik bir ekibe hiç ihtiyacımız yoktu ki. Delta.app’e [Blockfolio’nun rakibi] bir göz atın, onların elinde bir düzine çalışan var. Blockfolio’nun bu kadar büyümesine ne gerek vardı?”

Moncado ise şirketin şu ana kadar gayet “idareli” bir şekilde ilerlediğini, gereksiz harcamalardan kaçınıldığını söylüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment