Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tron’un 1 Milyon Dolarlık Yarışması, Aslında Bir Sahtekarlık Mı?

Tron‘un 1 milyon dolarlık blockchain tabanlı merkeziyetsiz uygulama yarışması sadece bir aldatmaca mıydı? Bu soru şuan sosyal medya üzerinde ciddi bir şekilde sorulmakta ve cevabı henüz kesinlik kazanmadı.

Reddit kullanıcısı 9HIL, Tron’un bilerek yarışma katılımcılarını yanlış yönlendirdiğine dair kanıtlar bulduğunu iddia etti ve bunu Reddit platformundan aktardı. Bireysel araştırmacı, Tron’un ilk olarak kazanan kişinin duyurusunu yapmakta geciktiğini ve daha sonra ödül ödemelerini değiştirdiğini vurguladı. Örneğin, en düşük ödül miktarı 5.000 dolar iken, bunun son anda 1.000 dolara dönüştürüldüğü düşünülmekte. Bununla beraber toplam kazanan sayısının 56 proje iken, bir anda 100’den fazla proje şeklinde güncellendiği ve bu sayede verilecek miktarın azaltılmaya çalışıldığı da iddialar arasında.

9HIL, Tron’un yarışmacılara yolladığını belirttiği bir e-postayı da kanıt olarak platforma ekledi:

”Katılımcı projelerin beklenmedik yüksek hacmi yüzünden, ödül yapısında biraz değişiklikler yaptık ve bunlardan birisi 56 proje yerine 100 ve üzeri projenin ödüllendirilmesi oldu. Daha fazla detay yakında açıklanacak.”

Birçok yarışmacı bunun üzerine Tron Accelerator programının yetkililerine ulaştı ve bir Süper Temsilci, merkeziyetsiz uygulama yarışması kazananlarının, kazandıklarının hepsini elde edeceklerine inanmadığını söyledi.

”Kimse 1.000.000 doların tamamını ödeyeceklerini bile bilmiyor ve ben garanti ediyorum ki ödemeyecekler. Geçtiğimiz yarışmada da tam miktarı ödemediler.”

9HIL bunun yan sıra, 200.000 dolarlık büyük ödülü kazanan proje sahibinin, ilgili Instagram gönderisi dışında internetin hiçbir yerinde bulunamadığını da vurguladı. STOken Studio isimli projenin GitHub deposu da sadece üç elemente sahip ve Google üzerinden bile proje hakkında neredeyse hiçbir bilgiye erişilemiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment