Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

McKinsey Raporuna Cevap: Blockchain’in Çok Fazla Kullanım Alanı Var

Danışmanlık sektörünün önde gelen şirketlerinden McKinsey & Company, bundan bir süre önce Blockchain teknolojisiyle ilgili bir rapor yayınladı ve bu teknolojinin “pratikte pek başarılı olmadığını” öne sürdü. Kripto para sektöründeki bazı şirketler, Mckinsey & Co. tarafından yayınlanan bu rapora cevap vermeye başladılar.

Alanının en büyük isimlerinden olan McKinsey & Co., Blockchain teknolojisiyle ilgili yaptığı araştırmalar sonucunda bu teknolojinin “günlük hayata” henüz giriş yapamadığını ve hala yalnızca “teoride” başarılı olduğunu öne sürdü.

McKinsey & Co. tarafından yapılan araştırmada Blockchain’in bazı alanlarda yetersiz olduğu belirtiliyor ancak bu raporun tamamen olumsuz olmadığını hatırlatmak gerekiyor. Bu araştırmalara göre Blockchain, oldukça hızlı bir gelişim gösterdi ve çoğu kişinin ilgisini çekmeyi başardı. Blockchain’in sorun yaşadığı yer ise “teoriden pratiğe aktarım” kısmı.

Şirketlerden Cevap

Kripto para sektöründeki bazı şirketler, McKinsey & Co. tarafından hazırlanan bu rapora cevap vermeye başadılar.

Bir tedarik zinciri yönetim şirketi olan ve Blockchain teknolojisini kullanan Ambrosus’un CEO’su Angel Versetti, Blockchain’in halihazırda birbirinden farklı kullanım alanlarına sahip olduğunu belirterek şöyle ekliyor:

“Bu raporda Blockchain’in yeni ortaya çıkan bazı diğer teknolojilerle rekabet halinde olduğunu söyleniyor ama Blockchain’in temel özelliklerin sahip olan başka bir teknoloji olduğunu düşünmüyorum: Sansüre bağışıklık, evrensel güvenilirliğe sahip kayıtlar ve kontratlar, merkezsiz yönetim gibi.”

Utopia Music’in CEO’su Brent Jaciow ise Blockchain teknolojisinin hala çok yeni olduğunu hatırlatıyor ve şu yorumu yapıyor:

“Geliştiriciler, Blockchain’in potansiyelinden faydalanmak için belli başlı engelleri aşmak zorundalar.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment