Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

”ICO Savar” Olarak Bilinen SEC Yöneticisi Görevinden Ayrılıyor

2018 yılında kripto para sektörünün en çok ‘para döndüren’ alanlarından birisi olan ICO’lar, 2019 yılı itibariyle ölse de, bunun etkileri ve zamanında açılan davalar hala devam etmekte.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Siber Birim Yöneticisi Robert A. Cohen de şu an mevcut soruşturmaların veya kapatılan soruşturmaların neredeyse hepsinden sorumlu. Cohen yeni ortaya çıkan bir habere göre önümüzdeki ay içerisinde SEC bünyesinden ayrılacak ve bu macerasını tamamlayacak.

SEC tarafından Pazartesi günü yapılan duyuruya göre Cohen 15 yıllık hizmeti sonrası istifasını verdi ve kariyerini noktaladı. Cohen daha önce Kik Interactive Inc.’nin 100 milyon dolarlık ICO’suna savaş açmış ve iki taraf davalık olmuştu. Cohen’in tanınırlık kazandığı bir diğer olay ise Floyd Mayweather Jr. ile DJ Khaled’in ICO için reklam aldığı ancak bunu belirtmemeleri sebebiyle cezaya çarptırıldığı örnek olmuştu.

Cohen bu durumdan direkt olarak sorumlu olmasa da Centra Tech’in 32 milyon dolarlık ICO’suna karşı açılan davada ve EtherDelta ile bunun yöneticisi Zachary Coburn’ün lisanssız menkul kıymet borsası işletmesine karşı açılan davada da gözetmenlik ve danışmanlık görevlerini üstlenmişti.

Davalarla dolu bir kariyeri geride bırakan Robert’in bundan sonra ne yapacağı ise bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment