Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Gizlilik Odaklı Kripto Para Zcoin, Ana Ağını Kullanıma Açıyor

Gizlilik ve anonimlik odaklı kripto para birimi projesi Zcoin Salı günü yaptığı bir açıklama ile kendi ana ağlarını bugün içerisinde kullanıma açmayı planladıklarını ifade etti.

Zcoin aslında sıfır bilgi kanıtlarını kullanan ilk kripto para birimi olarak tarihe geçse de şu an için Zerocoin protokolünü Sigma protokolü ile değiştirmeyi planlamakta ve bunun altında yatan açık noktaları da kapatmayı hedeflemekte. Söz konusu protokol temelde saldırganların ‘sahte koinler’ üretmesini engellemeyi hedefliyor ve bu sayede toplam arzın çok daha fazlasının üretilmesinin önüne geçmeyi amaçlıyor. Bilindiği üzere gizlilik odaklı başka bir kripto para birimi Zcash bu yılın başlarında yukarıdaki saldırıyı tecrübe etmişti.

Firma buna ek olarak Sigma protokolünün ‘Zcoin’in vizyonuna’ çok daha uygun bir protokol olduğunu ve güvenlik önlemleri sayesinde gizlilik odaklı kripto para biriminin kullanımını arttıracağını düşündüklerini dile getirdi. Ana ağın bugün içerisinde kullanıma sunulması bekleniyor ve bunun öncesinde bir hard fork gerçekleştirilecek.

Kullanıcıların Zerocoin protokolü odaklı kripto para birimlerini Sigma protokolü odaklı kripto paralarla değiştirmesi için ise yaklaşık 6 ay süresi var.

Bunun yanı sıra uzmanlar Monero ve Zcash gibi gizlilik kripto para birimlerinin önümüzdeki yıllarda oldukça popüler bir hal alacağını düşünmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment