Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Sektördeki Toplam ICO Sayısında Ciddi Düşüş Var

Bu yılın ilk çeyreğinde yatırım toplayan ilk dijital para arzlarının (ICO) sayısı, geçtiğimiz yılın son çeyreğindeki ICO‘lara kıyasla daha düşük.

ICOBench tarafından yayınlanan veriler ICO piyasasında geçtiğimiz yıldan bu yıla bir düşüş yaşandığını gösteriyor. ICO’lar hakkında yayınlanan bu dönemlik rapora göre bu yılın ilk çeyreğinde toplamda yaklaşık 350 adet ICO yürütüldü ki bu sayı 2018’in son çeyreğindekine kıyasla daha az.

Bu yılın ilk çeyreğinde yürütülen ICO’ların aldıkları toplam yatırım miktarının ise 1 milyar dolar düzeyinde olduğu düşünülüyor. Ne var ki bu sayı da 2018’in son çeyreğindeki yatırım miktarıyla kıyaslandığında yarım milyar dolar daha düşük kalıyor.

Daha net sayılar üzerinden bakacak olursak aradaki farkı daha açık bir şekilde görebiliyoruz. ICOBench raporuna göre bu yılın ilk çeyreğinde 328 adet ICO projesi yürütüldü ve bunlardan 107 tanesi yatırım almayı başarırken 221 tanesi hiç yatırım alamadı. Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde ise toplamda 585 proje yürütülmüş, bunlardan 207 tanesi yatırım alırken 373 tanesi hiç yatırım alamamıştı.

Ayrıca bu yıl ICO yürüten şirketlerin en çok ilgilendikleri alanlar arasında sanal gerçeklik, yapay zeka, büyük veri ve eğlence gibi şeyler geliyor. Ayrıca bu rapora göre bir ICO yürütmek isteyen şirket, bu süreci genellikle Ethereum üzerinden yürütmeyi tercih ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment