Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’deki Kripto Para Şirketinin Kapatılmasına Karar Verildi

Teksas Menkul Kıymet Kurulu geçtiğimiz günlerde yerel kripto para şirketlerinden FxBitGlobe hakkında yeni bir karar aldığını duyurdu.

ABD‘nin Teksas eyaletindeki yetkililer, bir kripto para ve döviz ticaret platformu olan FxBitGlobe hakkında bir süre araştırma yaptılar ve bu araştırmalar sonucunda şirketi kapatma kararı aldılar. Bu kararın sebebi ise şirketin belli başlı hükümet belgelerinde sahtecilik yapmış olması, sahte bir adres vermiş olması ve olmadığı halde broker olduğunu iddia etmesi.

FxBitGlobe platformu, kullanıcılarına birden fazla şekilde yatırım yapma imkanı tanıyordu. Bu platformdaki yatırımcılar belli başlı yatırım planlarını tercih ederek platforma para aktarabiliyorlardı. Konu hakkında yayınlanan bilgilere göre şirketin en kapsamlı yatırım planına dahil olmak için en az 50 bin dolar değerinde yatırım yapmak gerekiyordu.

Bu yatırım planlarına dahil olan kullanıcılar aynı zamanda hizmet paketi adı verilen ürünlere erişim sağlayabiliyorlardı. FxBitGlobe; bu paketleri alan kullanıcılarına her gün para kazanmayı ve haftalık ödeme almayı vaat ediyordu.

Ne var ki şirket hakkında yapılan birkaç şikayet ve Teksas’taki yetkililerin araştırmaları sonrasında FxBitGlobe’un kapatılmasına karar verildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment