Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ICO Yatırımları Son 10 Ayda Yüzde 95 Düşüş Yaşadı!

Kripto para piyasası 2017 yılının sonlarına doğru patlama yaşarken, ilk dijital para arzı (ICO) yoluyla toplanan yatırımlarda da paralel bir şekilde yükseliş yaşandı ve birden çok milyarlarca dolarlık proje gerçekleştirildi. Bütün bunlara rağmen yeni yapılan bir araştırmaya göre ICO yatırımları ve ICO piyasası geçtiğimiz 10 ay içerisinde inanılmaz bir düşüş yaşadı ve %95 civarında değer kaybetti. Yine de piyasa iki yıl öncesine kıyasla hala daha büyük bir hacme sahip.

ICO ile startup firmalarına yapılan yatırımları 2018 yılının Mart ayında 5.8 milyar dolar iken, 2019 yılının Ocak ayında 291 milyon dolara kadar geriledi. İstatistik ve kripto para veri firması Coinschedule tarafından açıklanan bilgilere göre, token satışlarında yaşanan bariz düşüşe rağmen bu yılın ilk ayında yapılan token satışlarından elde edilen fon, 2017 yılının Ocak ayında elde edilen fondan %70 civarında daha fazla gözüküyor.

ICO Investments Fall 95% in 10 Months

2018 yılı ciddi anlamda önemli token projesinin piyasaya sürülmesine tanıklık etti ve 2019 yılı buna rağmen oldukça yavaş bir piyasa ile yıla başladı. Ocak ayının ilk haftasında piyasaya sürülen 50’den az ICO, devam eden 424 proje ile birlikte toplamda sadece 6 milyon dolarlık fon elde edebildi. Bu miktar 2017 yılından bu yana ICO’lar ile bir ayda toplanan en düşük miktar olarak da tarihe geçti.

Bunun yanı sıra Coinschedule verilerine göre 4.1 milyar dolarlık fon ile EOS en kazançlı ICO projesi unvanına sahipken, hala projesi piyasaya sürülmemiş Telegram ise 1.7 milyar dolar ile ikinci sırada yer almakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment