Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Mesajlaşma Devi Kakao, 2018 Yılının Son Çeyreğinde Blockchain Gibi Teknolojilere Rekor Yatırım Yaptı!

14 Şubat tarihinde ZDNet tarafından aktarılan yeni bir habere göre, Güney Kore’nin internet devi ve mesajlaşma operatörü olarak bilinen Kakao Corp, 2018 yılının dördüncü çeyreğini kapsayan yatırım tablosunu yayınladı. Tabloya göre firma blockchain ve yapay zeka gibi teknolojilere ciddi bir yatırım yaptı ve hala yapmayı sürdürüyor.

ZDNet’in aktardığına göre Kakao’nun işletmeden elde ettiği kazanç 3.8 milyon dolara denk gelmekte. Bunun yanı sıra firmanın blockchain ve yapay zeka gibi yeni teknolojiler için yaptığı işletme masrafları ise 57.5 milyon doları aşıyor ki bu bütün dördüncü çeyrek boyunca büyük bir zarar anlamına gelmekte. News1Korea isimli yerel haber kaynağının aktardığına göre, Kakao başkan yardımcısı Bae Jae-hyun bu durumu doğruladı ve yaşanan mevcut zarara  rağmen şirketin yeni teknolojilere yatırım yapmaya devam edeceğini vurguladı.

Kakao’nun işletme kazancı 2018 yılında elde ettiği rekor seviyesindeki yıllık satışlara rağmen %56 düşüş yaşadı. Satışlar ise yıldan yıla kıyaslama yapıldığında %23 arttı ve 2.1 milyar dolara ulaştı. Daha önce de gündeme geldiği üzre Kakao 2018 yılının Ekim ayında Klaytn isimli blockchain platformunun test ağını piyasaya sürmüştü ve platformun 2019 yılının ilk çeyreğinde tam olarak kullanıma sunulacağını açıklamıştı. Kakao’nun iştiraki olan Ground X tarafından geliştirilen platform, temel olarak merkeziyetsiz uygulamalara odaklanacak.

Kakao bunun yanı sıra 2018 yılının Kasım ayında Singapur içerisinde yabancı yatırımcıları kripto paralara çekmek için de bir alt firma kurduğunu açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment