Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ICO Piyasası Geçtiğimiz Yıla Kıyasla 58 Kat Daha Az Para Topladı

İlk dijital para arzları (ICO), bu yılın ilk çeyreği genelinde toplamda 118 milyon dolar civarında yatırım topladılar. Bu sayının 2018’in ilk çeyreğinde yaklaşık 6.9 milyar dolar düzeyinde olduğunu düşünürsek arada yaklaşık 58 katlık bir düşüş olduğunu görebiliriz.

TokenData adlı sitedeki verileri kullanan Wall Street Journal geçtiğimiz gün ilk dijital para arzı piyasasıyla ilgili yeni bir makale yayınladı. Bu makalede ICO sektörünün özellikle geçtiğimiz yıldan bugüne ne gibi değişimler gösterdiğine değiniliyor.

Yukarıda verdiğimiz sayılardan da anlaşılabileceği üzere ICO sektörü bir senelik zaman dilimi içerisinde çok ciddi oranlarda küçülme yaşadı. Wall Street Journal’a göre bu küçümenin başlıca sebebi, yatırımcıların ICO sektöründeki yasal belirsizliklerden endişeleniyor olmaları.

Yatırımcıların bu konuda endişeli olmaları aslında gayet anlaşılabilir. Özellikle ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) belli başlı ICO şirketlerine karşı uyguladığı yaptırımlar, bu endişeleri haklı çıkarır nitelikte.

TokenData tarafından yapılan araştırmalara göre 2017 yılından bu yana aktif olarak işleyen 2 bin 500 ICO projesinin yüzde 45’i yatırım toplayabildi.

Future Perfect Ventures’ın kurucularından olan Jalak Jobanputra da geçtiğimiz ay konu hakkında bazı açıklamalar yapmış, girişim sermesi değerlendirmelerinin de son zamanlarda pek olumlu yönde olmadığını belirtmişti. Bu açıklamalar, kripto para sektörü haricindeki sektörün de etkilendiğini gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment