Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: CFTC Henüz LedgerX’ın Fiziki Teminatlı Bitcoin Vadelilerini Onaylamadı!

Bitcoin türev ürünleri platformu LedgerX geçtiğimiz günlerde önemli bir duyuruda bulunarak ilk fiziki teminatlı Bitcoin vadelilerini resmen hem bireysel hem de kurumsal kullanıcılara sunduğunu açıklamış ve büyük bir yankı yaratmıştı.

Olayın bir anda hızla yayılması ve çok beklenen Bakkt platformundan önce LedgerX’in böyle bir hamle yapması anında ABD’li regülatör CFTC’den yanıt buldu. CoinDesk’in aktardığı habere göre ABD Emtia ve Vadeli İşlemler Komisyonu LedgerX’in henüz kendilerinden fiziki teminatlı Bitcoin vadelileri için onay almadığını belirtti.

Türev ürün uzmanı Thomas G. Thompson Twitter üzerinden yayınladığı yazısında CFTC’nin firmaya herhangi bir vadeli işlem sözleşmesi için onay vermediğini ve buna rağmen LedgerX’in duyuru yapmasının arkasındaki sebebin, türev firmasının mevcut swap sözleşmelerini yeni bir vadeli işlem platformuna çıkarmasından kaynaklanabileceğini ifade etti.

”Bu yine de önemli bir gelişme çünkü artık bireysel kullanıcılar da Bitcoin opsiyon ve swap işlemi yapabilecek.’

Bunun yanı sıra The Block bugün aktardığı bir haberde fiziki teminatlı Bitcoin vadelilerinin hiç piyasaya çıkmadığını doğruladı. Sektörde öne çıkan anonim isimlerle röportaj yapan The Block, bunun belki asla piyasaya çıkamayabileceğinin bile öne sürüldüğünü vurguladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment