Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Hindistan’daki Kripto Para Yasağının Kalkması Mümkün

Yerel kaynaklara göre Hindistan hükümeti tarafından kripto para politikalarını incelemek için oluşturulan panel, ülkenin merkez bankası tarafından uygulanan yasağı pek doğru bulmuyor.

Hindistan’ın en büyük haber kaynaklarından biri olan Economic Times‘a göre Hindistan hükümeti tarafından oluşturulan panel, Hindistan Rezerv Bankası’nın (RBI) kripto para sektörüne getirdiği kapsamlı yasaktan memnun değil.

Panel, kripto para ticaretine doğrudan bir yasak uygulamak yerine belli başlı düzenlemeler getirmenin daha doğru olacağını ve kripto para ticaretinin belli kılavuzlar dahilinde sürdürülebileceğini düşünüyor.

Economic Times tarafından yapılan haberin doğruluğu hala tam olarak kanıtlanmamış olsa da Hindistan hükümeti 2017 yılında kripto para sektörünün araştırılması ve olası çözümler önerilmesi için disiplinlerarası bir komite oluşturmuştu. Maliye Bakanlığı tarafından oluşturulan bu komitede çeşitli bakanlıklar ve otoriteler yer alıyor ve merkez bankası da komite üyeleri arasında.

Eğer ortaya atılan iddia doğruysa ülkedeki pek çok kripto para yatırımcısı ve şirketi olası bir yasal düzenlemeden bir hayli memnun olacaktır çünkü şu anda merkez bankası tarafından uygulanan yasak kripto para sektörünü ciddi ölçüde sakatlamış durumda. Hindistan Rezerv Bankası Nisan ayında aldığı kararla ülkedeki bankaların ve finans kurumlarının kripto para şirketleriyle olan ilişiklerini kesmelerini istemişti.

Hindistan’ın kripto para haber kaynaklarından olan Crypto Kanoon’un paylaştığı bir tweet de şu şekilde:

“(Her ne kadar doğrulanmamış olsa da) çıkan haberler doğrultusunda Hükümet’in kripto paraları düzenlemesinin son derece muhtemel olduğunu düşünüyoruz. Hatta Hükümet şu ana kadar kripto para sektörüne hiç kötü davranmadı. Yalnızca müşterilerin daha az risk altında olmalarını sağlamak için piyasayı yavaşlattı.”

Bugün Koin Bülteni’nde paylaştığımız yazıda ülkenin merkez bankasının kripto para sektörüne bir yasak getirme kararı almadan önce hiçbir araştırma yapmadığını belirtmiştik. Merkez bankası tarafından getirilen yasağın aslında hiçbir dayanağa sahip olmadığının ortaya çıkması da ülkedeki pek çok yatırımcıya umut verdi çünkü bu gelişme, getirilen yasağın kaldırılma ihtimalini arttırıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment