Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: Japon Regülatör FSA, Hacklenen Kripto Para Borsası Coincheck’e Lisans Vermeyi Kabul Etti!

19 Aralıkta tarihinde Nikkei Asian Review kaynağının aktardığı habere göre, Japonya’nın katı finansal regülatörü FSA, sonunda Coincheck kripto para borsasına, ülkede kripto para hizmeti vermesi için gerekli lisansı vermeyi kabul etti.

Coincheck, yaşadığı 532 milyon dolarlık NEM token’i hacklenmesi sonrası, bütün kripto para piyasasını da kendisi ile birlikte inanılmaz bir düşüşe sürüklemişti. Nikkei’nin aktardığına göre ise, finansal regülatör söz konusu lisansı resmi olarak yıl sonunda açıklayacak. Coincheck veya resmi FSA kaynaklarından ise herhangi bir doğrulama gelmedi.

FSA, Coincheck’in hacklenmesi sonrası ülkedeki kripto para borsalarına adeta çökmüş ve ülkede kripto para hizmeti vermek için FSA tarafından verilen lisansın alınmasını zorunlu kılmıştı. Lisans 2017 yılının Nisan ayından beri zorunlu hale getirilmişti ve o tarihten bu yana Nikkei’ye göre 200’ün üzerinde başvuru yapıldı. Lisans alan toplam kripto para borsalarının veya platformlarının sayısı ise 20’nin üzerine çıkmadı ve Japonya bu konuda Coincheck’e lisans verirse, bu durum Japonya için her şeyin tersine döndüğünün simgesi olabilir.

Japonya, Asya piyasası içerisindeki en büyük bölgelerden birisi ve böyle bir regülatörden, Coincheck’e tekrardan lisans verilmesi kripto para piyasasının da aslında bir tür geri dönüş yaşayacağı olarak yorumlanabilir. Bir çok kurumsal yatırımcı kripto para birimlerinin yasal statüsü yüzünden yaşadıkları endişelerden dolayı, kripto para sektörüne girme konusunda tereddütler yaşamakta. Japonya tarafından atılan bu adım, ülke içerisinde kripto para platformlarının ne kadar olgunlaştığı ve korunaklı bir yer haline geldiğinin resmi onayı olabilir ve bu da kripto para birimlerine yapılan yatırımları arttırabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment