Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Türkiye’nin Tek Bitcoin ATM’si, İstanbul’da Açıldı!

Kripto para birimleri tüm dünyada tam hızla yayılmaya devam ederken, Türkiye uzun bir süredir yerinde saymaya devam ediyordu. Özellikle Bitcoin ATM’si konusunda dünya ciddi bir hızla gelişirken, Türkiye’nin ilk ATM’si geçtiğimiz sene Atatürk Havalimanı’nda açılmış ve yine aynı sene içerisinde kapanmıştı.

Bir çok ülkede sayısı yüzleri bulan kripto para ATM’lerinin ülkemizde hiç olmaması, kripto para sektörü açısından bu kadar canlı bir ülke olmamıza rağmen gerçek bir eksiklik olarak göze çarpıyor. Türk bir kripto para borsası tarafından hizmete sunulan Türkiye’nin – şu anlık – tek Bitcoin ATM’si, İstanbul’da kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Söz konusu Bitcoin ATM’si, City’s Nişantaşı Alışveriş Merkezi‘nde bulunuyor. Borsa tarafından yapılan açıklamada minimum işlem limitinin 100 TL, maksimum işlem limitinin ise 500 TL olduğu belirtildi. ATM bir alışveriş merkezi içerisinde bulunduğu için kullanım saatleri de alışveriş merkezinin açılışı ve kapanışı ile sınırlı.

Sahip olunan üst limit göze çok az gelse de, Bitcoin ve kripto para birimlerinin ATM yoluyla Türkiye içerisinde alım ve satımının yapılması büyük ve önemli bir adım sayılabilir.

Kripto Paralar Yükselişe Geçti

Kripto para birimleri genel olarak kötü geçirdiği iki aydan sonra, yavaş yavaş toparlanma emareleri gösterdi. Lider kripto para birimi Bitcoin basın saatine göre kendini 3.800 doların üzerine çıktı ve alt koinler de %10 ve üzeri yükseliş göstermekte. Çok sert düşüş yaşayan Bitcoin Cash ise basın saati itibariyle %31 ve üzerinde artış yaşamaya devam ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Sühendan Bayraktaroglu
    Posted 08 Aralık 2020 - 20:45 20:45

    Istanbul da bitcoin işlem o hangi banka tarafından yapılıyor. Acil bildirebikurmidiniz

Leave a comment