Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IEO’lar Yeterince Sürdürülebilir Mi? Rekabette Hangi Borsa Önde?

2018 yılının sonlarına doğru biten ilk dijital para arzı (ICO) furyası bir sürelik boşluktan sonra yerini Binance tarafından moda haline getirilen IEO’lara bıraktı ve IEO’lar uzunca bir süre sektörü adeta kasıp kavurdu.

Binance’nin yeniden kullanıma açtığı Launchpad platformunda BitTorrent Token satışını yapması ve yatırımcıların %400’lere varan kazançlar elde etmesi birçok kripto para borsasını da benzer yöntemi kullanmaya itti. Bugüne kadar yaklaşık 180 proje IEO yoluyla fon topladı ve en azından 40 borsa 1’er adet IEO gerçekleştirdi.

The Block’un elindeki verilere göre önde gelen kripto para borsaları toplamda 28 IEO gerçekleştirdi ve bunların arasında 18 tanesi ABD doları açısından pozitif katkı sağladı. Projelerin neredeyse yarısı ise Bitcoin’in artışını gölgede bıraktı.

Buna ek olarak IEO projelerinin %75’i tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktıktan sonra değerlerinin yaklaşık %50’sini kaybetti ki bu da IEO projelerinin bir çoğunun kısa vadeli getiri sağladığını kanıtlamakta. Veriler birçok kripto para borsası arasından bu furyayı ilk başlatan Binance’nin en yüksek dolar getirisi sağladığını ve Bittrex borsasının ise en düşük gelir, hatta zarar sağladığını göstermekte.

Binance’nin son IEO’su WINk’e de 840.000 adet talep geldi ki bu sektörün hala canlı olduğunu kanıtlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment