Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rain Kripto Para Borsası Bahreyn Merkez Bankası’ndan Kripto Para Lisansı Aldı!

BitMEX  destekli kripto para borsası Rain, Çarşamba günü yaptığı bir duyuru ile Bahreyn’in Merkez Bankası CRA’dan bölgede kripto para birimleri ile ilgili hizmet sunmak için lisans aldığını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre kripto para borsası iki yıl boyunca merkez bankasının ”sandbox” olarak bilinen regülasyonlarını uyguladıktan sonra lisans almaya hak kazandı. Rain bunun yanı sıra Orta Doğu bölgesinde bir regülatörden tam onay alan ilk kripto para borsası olduğunu da dile getirdi.

Bölgede kripto para birimlerine olan ilgiye rağmen regülatörlerin ilgisizliği Rain’i oldukça önemli bir platform haline getirdi ve borsa henüz piyasaya bile çıkmadan önemli isimlerden destek almayı başardı. Rain öncelikli olarak BitMEX ve Blockwater tarafından yönetilen bir fonlamada 2.5 milyon dolarlık sermaye elde etti. Diğer tanınır yatırımcılar arasında Bitcoin geliştiricisi Jimmy Song, Cumberland Mining’in yöneticisi Mike Komarnsky ve Aaron Lasher ile Aaron Voisine yer almakta.

BitMEX’in bir süredir kayıp olan CEO’su ve kurucu ortağı Arthur Hayes de yeni gelişme hakkında açıklamada bulundu. Hayes konu hakkında yaptığı açıklamada BitMEX’in yatırım kolu BitMEX Ventures’in kripto para alım satımının küresel çapta yayılması için elinden gelen desteği sağladığını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment