Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Sektöründeki Kadınların Sayısı Artıyor!

Avrupa içerisindeki kripto para yatırımcıları ile yapılan yeni bir araştırmaya göre kripto para sektöründeki çeşitlilik yavaş yavaş artmaya başladı. Kripto para ekosistemindeki kadınların sayısı artışa geçti ve bu da yakın zamanda erkeklerin çoğunlukta olduğu bu sektörde birçok şeyin değiştiğini görebileceğimiz anlamına geliyor.

2018 yılı içerisinde üç ayrı dönemde gerçekleştirilen bu araştırmada yaşları 16 ile 64 arasında değişen  toplamda 120.000 eşsiz internet kullanıcısından veri toplandı. Kullanıcıların aynı zamanda Avrupa içerisindeki 17 farklı ülkeden olduğu da gelen bilgiler arasında.

Viyana merkezli fintech firması Bitpanda söz konusu araştırma için GlobalWebIndex ile ortaklık imzaladı ve Avrupa ile Rusya içerisindeki kripto para sahiplerini derinlemesine mercek altına aldı. Araştırmanın temel hedefi ise ortalama bir yatırımcıyı bir kripto para yatırımcısından ayıran özellikleri ve bunların farklarını tespit etmek şeklinde açıklandı.

Elde edilen önemli bulgulardan birisi sektördeki basmakalıp inanışların yavaş yavaş değişmeye ve bunun da daha büyük bir çeşitliliği getirmeye başladığı oldu. Görünüşe göre Avrupa içerisinde her 5 kripto para yatırımcısından 1 tanesi kadın ve bunun 2018 yılının başlarından bu yana %5 arttığı düşünülmekte.

GlobalWebIndex’in CRO’su Jason Mander konu hakkında yaptığı açıklamalarda kripto para sektöründeki kadınlar ile erkekler arasında çok fazla görüş ayrılığı olmadığını, ancak ortalama bir yatırımcı ile kripto para yatırımcıları arasında ciddi görüş farklılıkları yer aldığını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment