Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IEO’ların Karlılık Oranı Nasıl?

Kripto para sektöründe bir döneme damga vuran ICO çılgınlığının yerini artık IEO’ların aldığını söylemek mümkün. Bu metod ile birlikte yatırımcılar, yatırım yaptıkları projenin borsada listelenip listelenmeyeceği ile adeta ilgilenmiyor ve direkt olarak yatırım yapmaya hak kazandıkları projelerin, borsada listeneleceğinden emin oluyor.

Binance’in bu alanda açtığı yoldan sonra birçok büyük borsa da benzer hamleler yaparken, konuyla ilgili The Block’tan bir araştırma geldi.

Firma, yaptığı araştırmada son döneme damga vuran IEO’ların son durumuna ilişkin verileri kaleme alırken, ortaya oldukça ilginç sonuçlar çıktı.

Buna göre, IEO’ların şu an için yüzde 64’ünün karlı olduğu ifade edildi. Bu kar oranı aslında ICO’lara göre elbette iyi ancak şu anda bu durumun devam edip etmeyeceğini ya da ne kadar uzun süre IEO’ların karlı kalacağını kestirmek neredeyse imkansız.

Ayrıca bu projelerin genel manada karlarını normal bir yatırımın olması gibi uzun vadede değil de, kısa vadede getirmesi de bir başka sorun olarak ifade ediliyor.

Bu IEO projelerinin borsalar tarafından manipüle edildiği de kripto para sektörünün rahatsız olduğu iddialar arasında yer alıyor.

Bakalım önümüzdeki dönemde bu konu ile ilgili neler yaşanacak?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment