Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NBA’den Yeni Blockchain Oyunu Açıklaması

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi NBA, dünyanın en büyük spor organizasyonlarından birisi. Dünyanın dört bir yanından milyarlarca kişinin çok yakından takip ettiği ve basketbolun kalbinin attığı bu spor organizasyonu ile ilgili olarak yeni bir gelişme yaşanıyor.

Genelde ileri görüşlü yapısı ile bilinen NBA yönetimi, bu sıfatı onlar için kullanmamızı adeta haklı çıkararak, Blockchain odaklı yeni bir oyun yaptı.

NBA Top Shot adı verilen bu oyunun, Dapper Labs adlı bir firma ile yapılan iş birliği sonucu ortaya çıkacağı ifade edilirken, firmanın aynı zamanda NBA maçlarının özet görüntüleri için Blockchain odaklı bir pazar yeri oluşturacağı da ifade edildi.

Ayrıca geçmiş sezonlarda yaşanan ve spor tarihine geçen ikonik olayların da bu anlaşma kapsamında Blockchain teknolojisi sayesinde kayıt altına alınacağı bilgisi, kamu oyu ile paylaşıldı.

Maç özetlerinin dijital tokenlere ya da daha farklı oyun için itemlere dönüştürülebileceğini ifade eden Dapper Labs CEO’su, şunları kaydetti:

”Bu oyun ile birlikte Blockchain teknolojisini kitlelere yayabileceğimizi düşünüyoruz. NBA’in çok büyük bir etki gücü var ve bunu Blockchain ile birleştirdiğinizde, elde edebileceğiniz şeylerin hiçbir sınırı yok. Biz de tam olarak bunu yapmak için çaba göstereceğiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment