Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden ABD’li Kripto Para Platformu Para Çekimini Açtı: İşte Gereken Şartlar!

ABD’li iflas eden kripto kredi platformu BlockFi, mahkeme kararı doğrultusunda bazı kullanıcılar için platformdan para çekme işlemlerini aktif hale getirdi.

BlockFi 16 Ağustos tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı gönderide, mahkeme kararı doğrultusunda bazı kullanıcılara ait varlıkların geri ödeneceğini duyurdu. Platform, mevcut durumda yalnızca bazı ABD’li müşterilerinin para çekim talebinde bulunabileceğini belirtti.

Blockfi verilen bilgilere göre para çekim talebi için uygun müşterilere halihazırda bir bilgilendirme yazısı gönderdi. Ancak bunun yanı sıra hangi cüzdanların geri çekim talebi için de uygun olduğu yayınlanan gönderide açıklandı.

BlockFi Faiz Hesabı (BIA) veya BlockFi Özel Müşteri Hesabı (BPC) müşterilerinin büyük bir kısmı para çekim taleplerinin dışında tutuldu. Verilen bilgilere göre karar kapsamında para çekim talebine uygun cüzdanlar şunlar oldu;

  • 2 Kasım 2022 tarihinde veya sonrasında BlockFi Faiz Hesabı veya BlockFi Özel Müşteri Hesabı üzerinden 7.575 dolar veya daha fazla değere sahip kripto para çekiminde bulunmamış olan müşteri cüzdanları.
  • Platformun durdurulduğu 10 Kasım 2022 tarihinde yalnızca ticarete yönelik varlık bulundurmayan müşteri cüzdanları.
  • 2 Kasım 2022 tarihinde itibaren 250 bin dolar değerinden fazla kripto para transferi almamış müşteri cüzdanları.
  • Komite Uzlaşma Tarafı olarak tanımlanmamış şirket çalışanları.
  • Geriye kalan ve yukarıda sayılan kriterleri ihlal etmemiş ABD’li müşteriler.

Diğer kullanıcı cüzdanlarının ilerleyen dönemlerde para çekim talebi için uygun olmalarının beklendiği belirtildi. Bu kapsamda Bölüm 11 iflas davası sürecinin çekim talebine uygun olmayan müşterilerin akıbeti için önemli olduğu vurgulandı.

BlockFi: Talepler 90 gün sürebilir

BlockFi çekim taleplerinin 90 gün veya daha fazla sürebileceğini dile getirirken çekim talebi oluşturmak için ise son tarih olmadığının altı çizildi. Bunun yanı sıra ödemelerin yalnızca kripto para cinsinden yapılacağı söylendi.

Öte yandan çekim işlemleri sırasında doğan ücretlerin müşteri bakiyelerinden alınacağı aktarıldı. BlockFi, çekim ücreti mevcut varlığından fazla olan kullanıcıların çekim yapamayacaklarına dikkat çekti.

BlockFi geçtiğimiz mayıs ayında New Jersey iflas mahkemesinden platformda bulunan yaklaşık 300 milyon dolarlık müşteri varlıklarının geri iadesi için izin talebinde bulunmuştu. Dava yargıcı Michael Kaplan, bu talebi yerinde bulmuş ve faizsiz hesap müşterilerine ait varlıkların geri iadesine karar vermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!