Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Destekçi Bitcoin Düşüşünü Önceden Bildi: Boğadan Ayıya Döndük!

Bitcoin (BTC) savucunusu Max Keiser’ın Bitcoin fiyatı hakkındaki negatif söylemlerinin ardından fiyatta yaşanan düşüş dikkat çekti.

Bitcoin fiyatı TSİ 18 Ağustos 00.50 sularında %10’dan fazla değer kaybetti. Bu değer kaybından kısa süre önce sosyal medya üzerinden paylaşım yapan ve ayı yönlü bir söylemde bulunan Max Keiser ise gündem oldu. Son dönemde Bitcoin için olumlu fiyat tahminleriyle sık sık piyasada yer bulan Kesier’ın, boğa yönlü düşünceden ayı yönlü düşünceye geçmesinin ardından saatler sonra fiyatın sert düşmesi dikkat çekti.

Max Keiser söz konusu gönderide, yüksek getirili yatırım araçlarına sermaye akmaya devam ettikçe Bitcoin fiyatının bundan kötü etkilenebileceğine yer vermişti.

Keiser’in alıntı olarak kullandığı gönderide, ABD kredi ve ipotek getirilerindeki faiz oranlarına yaşanan artış vurgulandı. Söz konusu garanti getirilerin yükselmesi Bitcoin’in önüne geçebileceği ve ilginin o tarafa kayabileceğini akıllara getirdi.

Keiser’in iması ise yatırımcıların bu tür güvenli limanlarda faiz üzerinden kolay getiri sağlamayı tercih edeceği ve Bitcoin’in göz ardı edileceği yönünde oldu:

Yükselen faiz oranları, yüksek getiri sermaye araçlarına akmaya devam ettikçe Bitcoin fiyatını zorlamaya devam edecek.

Max Keiser mart ayında, Bitcoin fiyatının aniden 220 bin dolara yükseleceğini ve gerçek boğa piyasasının bunun ardından başlayacağını öne sürmüştü.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %8 değer kaybeden Bitcoin, yazım esnasında 26.291 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!