Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İflas Eden Kripto Para Platformu Başarısız Satış Sonrası Düğmeye Bastı: Tasfiye Kararı!

İflas eden kripto kredi platformu BlockFi, müşterilerine ödeme yapabilmek için şirketi tasfiye etme talebinde bulundu.

BlockFi, uzun süreli kurtarma çabalarının ardından son çare olarak şirketi tasfiye etme yolunu seçti. 12 Mayıs Cuma günü ABD İflas Mahkemesi’ne sunduğu tasfiye planında, şirketin tasfiyesinin müşterilere kayda değer bir ödeme yapılabilmesi için son çare olduğu belirtildi.

Köklü kripto para şirketi geçtiğimiz dönemde ürünlerini ve platformlarını üçüncü şahıslara satmayı denemiş ama istediği sonuca ulaşamamıştı.

Şirket, tasfiye sürecinin müşterilerin varlıklarını mümkün olduğunca eksiksiz bir şekilde alabilmeleri için önemli bir adım olduğunu ifade etti:

Tasfiye planımızın, müşterilerin kripto para varlıklarını en yüksek geri kazanımla elde etmesinin ve bölüm 11 vakalarının mümkün olan en kısa sürede sonuçlandırmasının en hızlı yolu olduğuna inanıyoruz.

FTX ve Alameda Research’de kalan 1 milyar dolar

Öte yandan şirket tarafından sosyal medya üzerinde yapılan yakın tarihli açıklamada, tasfiye sürecinin müşterilerin lehine sonuçlanması noktasında en önemli faktörlerden birinin FTX ve Alameda Research alacaklarının akıbeti olduğu belirtildi. BlockFi, bu iki şirkette kalan varlıkların yapacakları geri ödemenin miktarını yaklaşık 1 milyar dolar artırabileceğini vurguladı.

Geri kazanımlar bir dizi faktöre dayanacak olsa da daha yüksek geri kazanımların en büyük itici gücü Alameda ve FTX tarafından alacağımız varlıklardır.

Mahkeme belgelerine göre BlockFi’ın FTX’te dondurulmuş yaklaşık 355 milyon dolarlık kripto parası ve  Alameda Research üzerinde henüz ödenmemiş 671 milyon dolarlık kredisi bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!